Ništa manje nismo ni očekivali: PSG umjesto Mbappea dovodi novu zvijezdu za 150 miliona eura

Šalju ponudu u Italiju

Ništa manje nismo ni očekivali: PSG umjesto Mbappea dovodi novu zvijezdu za 150 miliona eura

Edmir Škorić

Kasno sinoć odjeknula je vijest kako je PSG pristao da proda Real Madridu Kyliana Mbappea već ovo ljeto, pa se očekuje da 24-godišnji francuski reprezentativac u narednom periodu postane član momčadi za koju je oduvijek želio da igra.

Mbappe s Realom koketira odavno. Svojevremeno je prošlog ljeta bio jako blizu Reala, no onda je odlučio da produži ugovor s Parižanima, pa im je ovog ljeta javio da ne namjerava ostati duže od 2024., kada mu ističe ugovor.

Jasno je odmah bilo da PSG nije toliko lud da ga izgubi besplatno, već da će raditi na tome da ga proda tokom prijelaznog roka između prošle i nadolazeće sezone. Kako je Mbappeu bio cilj jedino Real Madrid, čekala se ponuda iz Madrida.

"Mbappe će se pridružiti Real Madridu. Katarski emir i Florentino Perez dogovorili su cijenu od 200 miliona eura + 50 miliona eura u bonusima", stoji u objavi francuskih medija.

Podsjetimo, Kylian Mbappe je 2017. godine stigao u PSG. Prvu sezonu je proveo u klubu kao posuđen igrač Monaca, a zatim je otkupljen za 180 miliona eura.

Oglasi

Sada je PSG pronašao zamjenu za Mbappea. Radi se o Victoru Osimhenu, koji poput Mbappea ima 24 godine i sjajnu sezonu iza sebe u kojoj je osvojio Scudetto s Napolijem.

Nigerijski reprezentativac bio je najbolji strijelac u šampionskoj sezoni, pa je privukao pažnju velikana poput Bayerna, Manchester Uniteda i PSG-a. Prema Le Parisienu, Napoli zahtijeva 180 miliona za svog najboljeg strijelca.

Kao što je poznato, Osimhen ima načelni dogovor da produži ugovor na još dvije sezone, međutim, predsjednik Napolija, Aurelio De Laurentiis, izjavio je da bi ga pustio da ode ovo ljeto ako dođe "velika ponuda".

A velike ponude su nešto što PSG-u ide od ruke. Odlučni su kupiti Osimhena, kojeg posebno cijeni PSG-ov sportski direktor Luis Campos jer je s Osimhenom radio u Lilleu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Italijanski stručnjak za transfere Alfredo Pedulla tvrdi kako je PSG spreman ponuditi 150 miliona eura čime bi postao glavni kupac za sjajnog napadača jer Manchester United i Chelsea nisu sigurni da žele ići preko 100 miliona, a i Napoli bi trebao da pristane na taj iznos.

Bivši igrač Lillea, Charleroija i Wolfsburga postigao je 31 pogodak na 39 utakmica u svim takmičenjima u dresu Napolija sezonu iza nas, dok je u Seriji A imao učinak od 26 golova i pet asistencija.

Top Komentari

ubnt
Hajde sada kmecanje o tome kako niko ne vrijedi te novce. Kako je svjetska ekonomija ugrozena. Kako Real ovo ili ono... Ima li neka nova, jer su neke fakat otrcane?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti