Victor Valdes pronašao prvi seniorski trenerski angažman

Završio u četvrtoj ligi

Victor Valdes pronašao prvi seniorski trenerski angažman

A. Čaušević

Bivši golman Barcelone, Victor Valdes pronašao je novi trenerski angažman. U budućnosti će sijediti na klupi španskog četveroligaša, ekipe Horta. 

Valdes i rukovodstvo Horte su danas održali sastanak na kojem su postigli dogovor te je "javna tajna" postala i zvanična. Nekadašnji čuvar mreže će novi klub trenirati od sljedeće sezone.

Inače, Horta je klub iz Barcelone, a prošlu sezonu završila je na 12. mjestu svoje grupe. Odlučili su da ukažu povjerenje Valdesu koji se tako priprema za svoj novi posao u ulozi trenera

Valdes je u oktoboru dobio otkaz na klupi omladinskih selekcija Barcelone, a ranije je još radio radio u omladinskom pogonu niželigaša Moratalaza.

Bivšoj prvoj jedinici katalonskog diva će ovo biti prvi samostalni trenerski angažman u seniorskom fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi