Otkaz nakon tri mjeseca: Victor Valdes psovao i vrijeđao Patricka Kluiverta

Čelnici kluba mu to ne mogu oprostiti

Otkaz nakon tri mjeseca: Victor Valdes psovao i vrijeđao Patricka Kluiverta

Endin Čaušević

Bivši golman Victor Valdes prije nekoliko mjeseci vratio se u Barcelonu gdje je dobio šansu da trenira juniorski tim ovog kluba.

Valdes je većinu svoje karijere proveo u katalonskom klubu, a nakon što se odlučio baviti trenerskom karijerom bilo je jasno da će prvu šansu dobiti upravo u Barceloni.

Barcelona je angažovala Valdesa kao trenera juniorskog tima, ali on je odmah počeo praviti skandale. Prvo je na jednom turniru otišao s igračima za Barcelonu iako su trebali igrati za treće mjesto, a onda je na prvom meču nove sezone dobio crveni karton zbog vrijeđanja sudije.

Jasno je da je Valdes veoma temperamentan i iskren jer od samog dolaska kritikuje upravu kluba. No, to će ga čini se žestoko koštati jer španski mediji prenose da će Valdes danas zvanično dobiti otkaz.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, sve je prevršilo mjeru kada se Valdes usprotivio Patricku Kluivertu koji je njegov nadređeni. Valdes je izgubio živce, te je psovao i vrijeđao Holanđanina, a čelnici kluba smatraju da je neprimjereno da se takve stvari dešavaju u La Masiji.

Valdes danas ima sastanak s čelnicima Barcelone na kojem će mu vjerovatno biti saopšteno da više nije trener juniorskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi