Vidal s penala za trijumf Juventusa
Foto: EPA

Liga prvaka

Vidal s penala za trijumf Juventusa

Midhat Šljivak

Juventus je u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka savladao Monaco s 1:0...

Prvo poluvrijeme donosi nekoliko dobrih šansi s obje strane. Morata je prvi prijetio, lopta odlazi preko gola, da bi zatim udarac Teveza odbranio Danijel Subašić.

Golu Gianluigija Buffona prijetio je Yannick Ferreira. Imao je dvije dobre šanse igrač Monaca, ali sjajno brani Buffon.

Subašić je potom imao sjajnu odbranu nakon pokušaja Carlosa Teveza, da bi zatim u finišu prvog dijela Arturo Vidal imao veliku šansu, ali je promašio kompletan gol i na poluvrijeme se otišlo bez golova.

Nakon što je Silva promašio veliku priliku za Monaco početkom drugog poluvremena, za ovaj promašaj ubrzo stigla kazna. Carvalho je skrivio penal u 57. minuti, a Arturo Vidal je precizan izvođač za vodstvo Juventusa od 1:0.

Martial je zatim prijetio Buffonu, koji još jednom pokazuje zašto je i dalje jedan od najboljih golmana svijeta. Morata na drugoj strani pokušava iz daljine, ali lopta odlazi pored gola.

Prijetio je i Berbatov, Monaco je pokušavao da dođe do poravnanja, ali je Juventus uspio da do kraja sačuva prednost i da u revanš susret uđe s golom prednosti.

Liga prvaka, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juventus - Monaco 1:0 (Vidal 57'p)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.