Vidalu se smiješi nagrada od Barcelone

Čovjek od povjerenja i zadatka

Vidalu se smiješi nagrada od Barcelone

Čelnici Barcelone nagradit će Artura Vidala novim ugovorom, javljaju španski mediji.

Kada je Čileanac potpisao za Barcelonu mnogi su bili iznenađeni, pitali su se je li uopšte potreban, ali kroz vrijeme dosad provedeno u klubu demantovao je sve koji su sumnjali postavši standardan u timu Ernestea Valverdea.

Vidal je danas lider u svlačionici, saigrači ga obožavaju zbog atmosfere koju pravi, ali i činjenice da svojim karakterom gura tim ka naprijed kad god je na terenu. Zbog svega toga je u međuvremenu postao i Valverdeov miljenik i to dovodi do - obnove ugovora.

U svom ugovoru koji važi do 2021. godine Vidal ima opciju prema kojoj se može produžiti na još jednu sezonu, a španski Sport piše da Katalonci to žele iskoristiti i samim tim ga nagraditi zbog načina na koji se integrisao u novu ekipu.

"Jedan od velikih kvaliteta Vidala je što daje sve od sebe i trudi se više nego ostali", kazao je nedavno Barcelonin trener Ernesto Valverde.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone Vidal je za Barcelonu odigrao 29 utakmica u prvenstvu postigavši pritom dva pogotka, a na svom kontu ima i pet asistencija.

Podsjetimo, prije nego što je došao u Barcelonu igrao je za Bayern, Juventus, Bayer Leverkusen i matični Colo Colo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi