Videotehnologija od naredne sezone u Seriji A
Foto: EPA

Rukovodstvo lige odlučilo

Videotehnologija od naredne sezone u Seriji A

Midhat Šljivak

Rukovodstvo italijanske Serie A objavilo je danas kako će se videotehnologija koristiti od naredne sezone u prvenstvenim utakmicama.

Korištenje videotehnologije prošlo je uspješnu provjeru na Kupu konfederacija, te na omladinskim prvenstvima, pa su Italijani odlučili da se u društvu najboljih timova ove zemlje od naredne sezone sudijama osigura dodatna pomoć.

"Sudije su spremni za novu avanturu. Sigurno je da će u početku biti zbunjujućih situacija, ali uvjeren sam da će s vremenom sve savršeno funkcionisati", rekao je predsjednik udruge italijanskih sudija Marcello Nicchi.

Protekle sezone je u italijanskoj Seriji A bilo mnogo spornih odluka. Mnogi timovi su se žalili na suđenje, ali od naredne sezone će imati šansu da traže pregled snimka nakon kojeg će sudije donositi prave odluke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti