Vidi se svjetlo na kraju tunela: Kineski timovi počeli s treniranjem!

Koronavirus polako jenjava

Vidi se svjetlo na kraju tunela: Kineski timovi počeli s treniranjem!

Admin Čaušević

Kina je u januaru postala najveće žarište koronavirusa. Dva mjeseca kasnije ono najgore je iza najmnogoljudnije zemlje na svijetu i vidi se svjetlo na kraju tunela.

Zbog koronavirusa sportske aktivnosti u Kini su obustavljene. Bogati kineski klubovi su napustili zemlju kako bi odradili predsezonu, međutim stvari su se promijenile i ekipe su se vratile u Kinu.

Prije nekoliko dana Marouane Fellaini koji je trenutno natup za Shandong Luneng je postao prvi fudbaler iz kineske Superlige koji je zaražen koronavirusom.

Ipak, bez obzira na sve to pojedini timovi su već počeli s treniranjem. Prvi je to uradio Shanghai SIPG, državni prvak 2018. godine i učesnike ovosezonskog izdanja azijske Lige prvaka.

Strani fudbaleri tek treba da se vrate u Kinu, nakon toga provedu 14 dana u karantinu što znači da bi kinesko prvenstvo trebalo početi u maju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi