Vidić je posebno cijenio jednog Francuza: Pitao me 'Rio, šta je ovo?'

Čak ga se i Srbijanac pribojavao

Vidić je posebno cijenio jednog Francuza: Pitao me 'Rio, šta je ovo?'

Rio Ferdinand i Nemanja Vidić godinama su bili najbolji štoperski dojac u Premiershipu.

Čak se i danas, nekoliko godina nakon što su završili karijere, priča o tome kako se gotovo ni jedan napadač nije naigrao pored njih.

Bez obzira na to koliko su dobri bili, i oni su se ipak nekih igrača pribojavali, a jedan od njih je Louis Saha, koji je u jednom dijelu karijere dijelio s njima svlačionicu.

Kada je Vidić došao u United, odmah je primjetio talenat Sahe i pitao Ferdinanda je li to moguće. Rio danas kaže kako je Francuz zaista bio jako talentovan i da se radi o jednom od najpodcjenjenijih igrača.

"Saha je nevjerovatno podcjenjen fudbaler. Sjećam se kada je Vidić došao kod nas i pitao me: 'Rio, šta je ovo?' pokazujući na Francuza. Louis je bio mnogo brz i okretan napadač, ali i snažan. Nikada nisi znao gdje će te povrijediti dok si se borio protiv njega", kaže Rio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, Vidić i Ferdinand su imali sreću pa je Saha najbolje dane karijere proveo upravo u Unitedu, a kasnije kada je igrao za Everton, Tottenham ili Sunderland više nije bio isti igrač.

Francuz je u Unitedu igrao od 2004. do 2008. godine. U Premiershipu je u karijeri odigrao ukupno 288 utakmica i postigao 84 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi