Ferdinand priznao: Bio sam blizu prelaska u Barcelonu

Ferdinand priznao: Bio sam blizu prelaska u Barcelonu

Ikona Manchester Uniteda Rio Ferdinand priznao je kako je u jednom trenutku karijere bio vrlo blizu toga da pređe u Barcelonu.

Nekadašnja velika defanzivna zvijezda bila je prava stijena u odbrani Crvenih đavola u čijem dresu je provela 12 sezona, osvojila šest titula prvaka Engleske i jednu titulu prvaka Evrope.

Ali, boravak na Teatru snova bio je zamalo prekinut kada je Barcelona na čeli s Frankom Rijkaardom pokucala na njegova vrata 2008. godine.

"Bilo je vrlo blizu. Oni su razgovarali s mojim agentom, Barcelona je dogovorila osnove. Ja sam razgovarao s Riijkardom, ne o odlasku tamo, ali on je pokazao svoje osjećaje. Bilo je to nakon što smo remizirali s Barcelonom 0:0. Ja i Riijkard smo razgovarali u tunelu", kaže Rio i dodaje:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ja sam uvijek govorio kako bih volio otići u inostranstvo i igrati. Jedina stva koja me je ikada mogla zaustaviti u tome je da budem uspješan u rodnoj zemlji i imao sam sreću da pronađem sjajan klub kakav je Manchester United te je bilo gotovo nemoguće da odem. Tada smo ih pobijedili i kasnije postali prvaci Evrope. Dakle, zašto bih ja napustio prvaka Evrope i otišao u neki klub koji je tada bio u tranziciji? U to vrijeme Xavi, Iniesta ili Messi nisu bili igrači kakvi su postali tri ili četiri godine kasnije tako da je u to vrijeme u Barceloni bio sasvim drugačiji krajolik".

Ferdinand je inače s Manchester Unitedom do kraja karijere dva puta igrao finala Lige prvaka protiv Barcelone i oba puta doživio poraz.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti