Bivši saigrač otkrio zašto je Vidić završio karijeru

Mogao je još igrati, ali...

Bivši saigrač otkrio zašto je Vidić završio karijeru

Brazilac Juan Jesus ispričao je zbog čega je Nemanja Vidić prijevremeno završio karijeru.

Fudbalsko ime Vidić je izgradio u Manchester Unitedu čiji je dres nosio punih osam sezona. Bio je igrač koji je išao glavom tamo gdje mnogi ne bi kopačkom, nerijetko je krvavog lica vodio timove u pobjede, a zbog toga danas uživa veliki ugled u svijetu fudbala.

Svoju karijeru Vidić je odlučio okončati u Interu, a mnogi su bili iznenađeni njegovom odlukom, posebno jer je djelovalo da još može igrati na najvišem nivou.

Šta se krije iza njegove odluke ispričao je Juan Jesus s kojim je u to vrijeme dijelio svlačionicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nemanja je karijeru završio zbog serije povreda i činjenice da više nije mogao podnositi bolove. Mnogo je patio od modrica, još više od bolova u kičmi, oporavljao se od operacije. Sve su komplikovale godine koje su neupitno dolazile", ispričao je Jesus za ESPN.

Mediji u Engleskoj objavili su kako bi se Vidić uskoro ponovo mogao vratiti u fudbalski svijet. Navodno je dobio ponudu od Manchester Uniteda da postane direktor kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi