Arteta gubi kompas? Prošlog ljeta doveo pojačanje od 35 miliona funti, sada želi da ga se riješi
FOTO: EPA

Poznato i zašto

Arteta gubi kompas? Prošlog ljeta doveo pojačanje od 35 miliona funti, sada želi da ga se riješi

Esmer Oštraković

Arsenal ni ove sezone nije uspio osvojiti titulu u Premiershipu i ponovo su kao i prošle sezone izgubili bitku sa Manchester Cityjem za prvo mjesto.

Mikel Arteta želi da se to što prije promjeni, te je spreman da proda neke igrače, ali i dovede pojačanja ovog ljeta kako bi uspio u toj namjeri.

Očekuje se veliki broj odlazaka iz Arsenala na kraju sezone jer je mnogo igrača koji nisu zadovoljni svojom minutažom. Jedan od njih je i golman Aaron Ramsdale.

Naime, Ramsdale je nakon dolaska Davida Raye izgubio mjesto prvog golmana u Arsenalu, te se očekuje da na kraju sezone napusti klub u potrazi za ekipom gdje će biti prvi golman.

Neće ovaj sjajni golman biti jedini koji će napustiti Arsenal, jer se očekuje da iz Londona odu i Eddie Nketiah, Emile Smith Rowe, James Hillson, te Reis Nelson.

Oglasi

Nedavno se počelo govoriti i o eventualnoj prodaji Thomasa Parteya koji je i ove sezone imao dosta problema sa povredama i nije mnogo mogao pomoći ekipi na terenu.

Pouzdani The Athletic sada je prenio vijest i o tome da postoji velika šansa da Arteta proda i Fabia Vieiru od kojeg se očekivalo dosta više i koji je mnogo plaćen porut.

Naime, Arteta razmišlja o njegovoj prodaji i ako je u Arsenal stigao na početku sezone, a plaćen je čak 35 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naveden je i razlog zbog kojeg ga Arteta želi prodati, a kako tvrde novinari The Athletica radi se o njegovim pristupima kada je riječ o treninzima gdje ne radi dobro.

Ono što je jasno jeste da Arsenal očekuju nove velike promjene i da je sigurno da će biti mnogo odlazaka, ali i dolazaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi