Nepoštovanje protivnika ili normalna reakcija: O potezima dvojice igrača Arsenala dugo će se pričati
Asistent i strijelac četvrtog gola Arsenala proslavili su pogodak prije no što je on i pao.

Vieira i Martinelli u centru pažnje

Nepoštovanje protivnika ili normalna reakcija: O potezima dvojice igrača Arsenala dugo će se pričati

Eldar Ganibegović

Fantastičnu utakmicu gledali smo u okviru 24. kola engleskog Premiershipa na Villa Parku gdje je Arsenal s 2:4 bio bolji od domaće Aston Ville. U sudijskoj nadoknadi, tačnije nakon njenog isteka, pao je posljednji gol na meču, a o potezima strijelca i asistenta dugo će se pričati.

Sjajno je krenulo po Aston Villu. Već nakon pet minuta imali su prednost od 1:0 kada je strijelac bio Watkins, da bi izjednačio Saka u 16. minuti.

Coutinho postiže pogodak za 2:1 u 31. minuti i to je bio rezultat s kojim se otišlo na odmor. Zinchenko donosi Topnicima novo izjednačenje u 61. minuti, a onda prava drama na kraju.

Oba tima imala su svoje šanse u drugoj dijelu igre, a naročito Arsenal. Najviše se izdvaja nevjerovatan promašaj Odegaarda, no na kraju Arsenal nije platio cijenu za to.

Imali su gosti iz Londona dosta sreće u trećoj minuti sudijske nadoknade kada su došli do prednosti od 2:3. Jorginho je ispalio projektil koji se od prečke gola domaće ekipe odbio u glavu Martineza, pa u mrežu Aston Ville.

Tako je Arsenal došao nadomak pobjede, a kako gosti više nisu imali šta da izgube, svi su uključujući i golmana krenuli naprijed u 98. minuti u cilju da postignu gol i osvoje barem bod iz utakmice u kojoj su dva puta vodili.

Oglasi

Izveden je korner, a onda je sijevnula kontra Arsenala koja je krunisana pogotkom za konačnih 2:4. Međutim, o onome što su uradili asistent i strijelac gola dugo će se pričati.

Vieira je uposlio Martinellija negdje na centru igrališta i u padu je već digao ruke i proslavio pogodak, a isto je učinio i 21-godišnji Brazilac prije no što je pospremio loptu u nebranjenu mrežu.

Nekima se ovo sigurno neće svidjeti, naročito navijačima Aston Ville. Može se smatrati kao nepoštovanje protivnika, ali i kao normalna reakcija s obzirom na to da su i igrači svjesni koliko Arsenalu znači ova pobjeda u borbi za titulu. Kako je to izgledalo možete pogledati ovdje

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poslije ove utakmice Arsenal ima 54 boda i na prvom je mjestu s tri boda više od Manchester Cityja. Treći je Manchester United s 46 bodova i teoretski se i oni mogu umiješati u borbu za titulu, no vjerovatno će se konačna bitka voditi između Topnika i Građana.

U narednom kolu Arsenal će na još jedno zahtjevno gostovanje i to na King Power kod Leicester Cityja. Taj meč na programu je za sedam dana od 16 sati. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi