Borussia je izgubila od reprezentacije koja bi mogla biti hit svjetskog fudbala
FOTO: EPA

Zanimljiva prijateljska utakmica

Borussia je izgubila od reprezentacije koja bi mogla biti hit svjetskog fudbala

Haris Zilić

Dok traje Svjetsko prvenstvo u Kataru mnogi klubovi pauzu u nacionalnim prvenstvima koriste da odigraju prijateljske, a jedan takav susret odigran je danas i ponudio pomalo nevjerovatan rezultat.

Borussia Dortmund je odlučila da pauzu iskoristi u Aziji i danas su igrali prijateljski susret protiv reprezentacije Vijetnama.

Vijetnam je na kraju slavio rezultatom 2:1, što je svakako iznenađujući rezultat bez obzira što su Mlioneri igrali skoro pa u B sastavu.

Strijelci za Vijetnam bili su Nguyen Tien Linh u 36. minuti i Nguyen Van Quyet u 90. minuti iz penala. Za Borussiju je strijelac bio Malen u 13. minuti.

Vijetnam je prije nekoliko godina postavio novi plan u tamošnji fudbal i čini se da lagano dolazi na naplatu.

Reprezentacija se plasirala u finalni krug kvalifikacija za SP u Kataru što je bio ogroman rezultat i prvi put u historiji da se nađu među najjačim azijskim selekcijama.

Oglasi

Naredni cilj Vijetnama je se da ova generacija igrača koja se razvijala od U17 selekcije uz sistemski rad pokuša plasirati na Mundijal 2026. godine.

Na pomenutom Mundijalu učestvovat će po prvi put 48 reprezentacija, a i Azija će dobiti dodatna mjesta.

Tako, umjesto četiri sigruna i jednog mjesta u Intekrontinetnalnom baražu, azijske ekpe će za Mundijal 2026 godine imati osam sigurnih mjesta i jedno mjesto u Interkontinentalnom baražu.

Tako će Vijetnam imati priliku da se bori za historijski plasman na Mundijal.

Ako u Aziji oduzmemo Japan, Južnu Koreju, Australiju, Iran i Saudijsku Arabiju koje su skoro pa redovne učesnice Mundijala za preostala tri mjesta bit će dosta borbe, a ima nekoliko zanimljivih reprezentacija pored Vijetnama, to su svakako Irak, Sirija, Oman, UAE, Kuvajt, Uzbekistan, Kina...

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi