Bezborazluk na kvadrat: Fino se zagradio da sudija ne vidi, a onda laktom nokautirao protivnika

Potez koji je prošao bez kazne

Bezborazluk na kvadrat: Fino se zagradio da sudija ne vidi, a onda laktom nokautirao protivnika

Haris Zilić

U toku je azijski AFF Cup na kojem igraju najslabije rangirane fudbalske reprezentacije u Aziji. Ovaj Kup dođe kao dobra proba reprezentacijama pred ozbiljnije zvanične utakmice.

Ipak i na ovom Kupu vidimo dosta vatre tako je bilo danas i na duelu Vijetnama i Malezije u okviru grupe B. To je bio i derbi ove grupe.

Vijetnam je slavio sa 3:0, ali meč je obilježio skandalozan potez Doan Van Haua reprezentativca Vijetnama.

On je na startu utakmice u 16. minuti namjerno laktom nokautirao Azama Azmija.

Prošao je bez kazne jer se i fino potrudio da sudija ne vidi ovaj nesportski i užasan potez.

Pomenutu situaciju možete pogledati OVDJE.

Oglasi

Inače dulel Vijetnama i Malezije bio je dosta oštar i grub, na kraju smo vdijeli dva crena kartona po jedan za oba tima i ukupno šest žutih kartona.

Iz malezijske reprezentacije su odmah tražili da se naknadno sankcioniše reprezentativac Vijetnama.

Zaista start koji se sankcioniše oštrom kaznom, ali na sreću Vijetnamca sudija Sato iz Japana nije vidio ovu situaciju, a na ovom Kupu nema VAR sistema.

U grupi B je prava gužva jer nakon nepotpunog trećeg kola Vijetnam, Malezija i Singapur imaju po šest osvojenih bodova, a dvije reprezentacije idu u nokaut fazu.

Mianmar i Laos su bez bodova u grupi B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi