Vikend derbija pred nama: Londonski, Della Capitale, Merseyside, Vječiti, El Clasico...
(Foto: EPA) Subota i nedjelja donose veliki broj fudbalskih derbija, od kojih bi neki mogli itekako uticati na razvoj situacije u nacionalnim šampionatima

Poslastica do poslastice

Vikend derbija pred nama: Londonski, Della Capitale, Merseyside, Vječiti, El Clasico...

Subota i nedjelja za fudbalske sladokusce - tako najbolje možemo opisati vikend koji je pred nama. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu itekako će uživati s obzirom da je na rasporedu nekoliko velikih derbija.

Tottenham je sa dva vezana poraza gotovo potpuno ispao iz utrke za titulu prvaka Engleske, a u sutra dočekuje ekipu Arsenala koja "hvata zalet" i želi zadržati poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

Bogat fudbalski program se potom seli u komšiluk jer se na beogradskoj Marakani od 18:00 sati igra vječiti derbi između Crvene zvezde i Partizana.

Zvezda hita ka novoj titulu prvaka Srbije, dok Partizan ne igra jednu od svojih najboljih sezona i nalazi se na trećoj poziciji sa čak 15 bodova manje u odnosu na svog najvećeg rivala. Jasno je ko je sutra favorit na Marakani, a kladionica MOZZART je spremila posebne kvote za beogradski derbi.

U 20:30 sati u Rimu počinje i Derby della Capitale, duel Lazija i Rome. Bitka za Rim bi trebala i ovaj put biti izuzetno zanimljiva, a iako Lazio nije u najboljoj formi blagi je favorit protiv najvećeg rivala. Ukoliko pak smatrate da Džeko i družina mogu do pobjede, u kladionici MOZZART se na ovaj susret možete kladiti po odličnim kvotama.

Subotnji program svoj vrhunac ima u 20:45 kada je na rasporedu novi El Clasico, treći u kratkom vremenskom periodu i četvrti ove sezone.

Barcelona je pobjedom od 0:3 na Bernabeu sa ukupnih 4:1 izbacila Real Madrid iz Kupa Kralja ove srijede, a Kraljevi priliku za osvetu imaju već sutra na novom okršaju na domaćem terenu.

Katalonci su slavili u dva od tri El Clasica odigrana ove sezone, a blagi favoriti su i sutra. Kladionica MOZZART je i za sutrašnji El Clasico spremila odlične kvote.

Subotu prepunu derbija zaključuju portugalski velikani, Porto i Benfica, koji će na stadionu Dragao odmjeravati snage od 21:30 sati.

Nedjelja

Nedjelja donosi nešto manje derbi duela, ali neće biti manje zanimljiva - to je sigurno.

Od 17:15 sati na rasporedu je Merseyside derby na Goodisonu u kojem će Everton dočekati lidera na tabeli Premiershipa, ekipu Liverpoola.

U sudaru velikih gradskih rivala možemo očekivati pregršt uzbuđenja, a Everton eventualnom pobjedom ili remijem itekako može pomrsiti račune Redsima kada je borba za titulu u pitanju.

Liverpool trenutno ima bod više od drugoplasiranog Cityja i pod velikim je pritiskom, dok Karamele rasterećene ulaze u derbi. Ipak, jasno je ko je favorit na Goodisonu.

Od 20:30 sati u nedjelju se igra duel dvije provoplasirane ekipe Serije A, Juventusa i Napolija.

Iako je Juventus odmakao Napoliju i gotovo sigurno će doći do nove titule prvaka Italije, Ancelottijevi izabranici će dati sve od sebe da na svom San Paolu obraduju navijače pobjedom protiv velikog rivala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjerovali ili ne, Juventus nije favorit u ovom duelu što je prava rijetkost kada je Serija A u pitanju, a upitan je i nastup Cristiana Ronalda. Odlične kvote za duel Napolija i Juventusa spremila je, kao i obično, kladionica MOZZART.

Derbi vikend zatvara se u Francuskoj. Iako su se vremena dosta promijenila, od 21:00 sati Marseille na svom Velodromeu dočekuje St. Etienne u historijski gledano najvećem derbiju u Francuskoj.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi