Koliko su agenti Miralema Pjanića zaradili na potpisu novog ugovora sa Juventusom?
Bh. fudbaler je prošlog ljeta dogovorio novi ugovor sa Juventusom. Po njemu bi u Torinu trebao ostati do ljeta 2023. godine (Foto: EPA)

Isplatilo im se

Koliko su agenti Miralema Pjanića zaradili na potpisu novog ugovora sa Juventusom?

Midhat Šljivak

Agenti poznatih fudbalera zarađuju ogromne cifre u transferima svojih klijenata.

Tipovi poput Jorgea Mendesa ili Mina Raiole, ali i mnogih drugih, zarađuju izuzetan novac, a izuzetne koristi od potpisa novog ugovora sa Juventusom imali su agenti bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

Brigu o karijeri našeg fudbalera vodi agencija Liam Sport, čiji je vlasnik Nikola Damjanac. S obzirom na to da je Pjanić prošlog ljeta potpisao novi ugovor do 2023. godine, agencija je ostvarila dobru zaradu i agentima je isplaćena kompenzacija od 2.223.000 eura.

Juventus je za kompenzacije menadžerima samo u polusezoni izdvojio nešto preko 31 milion eura. Najveća kompenzacija je isplaćena agentima njemačkog reprezentativca Emrea Čana, gotovo 16 miliona eura.

Agent Cristiana Ronalda Jorge Mendes imao je izuzetnu korist od potpisa za Staru damu i na njegov račun je leglo 11.5 miliona eura.

Interesantno je svakako da Mendes još uvijek nije naplatio za posao dovođenja Joaa Cancela iz Valencije, ali bi i to trebao da završi do kraja sezone i račun će mu biti još puniji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od Bianconera su dobrog profita imali i menadžeri nešto manje poznatijih fudbalera, a najmanja cifra koju su isplatili je 20.000 eura..

Posao agenta je odavno postao pravi biznis. Zarađuju se ogromne cifre i sasvim sigurno da se svaki završeni posao svima njima veoma isplati.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

niko nikovic
Fali Ramadani je vlasnik agencije Liam sport, Damjanac mu je pomocnik
0 0
Zoilomas
Emre Can = Najgora investicija Juventusa svih vremena.. kao sto sam i predpostavio!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti