Vikend koji ne smijete propustiti, a još kada vidite šta kladionice nude sve će vam biti jasno!
Ovog vikenda igra se nekoliko nevjerovatnih derbija širom planete, a posebno će danas biti spektakularno. Sve je u sjeni meča River-Boca, a i kladionice znaju ko je "favorit" za osvajanje trofeja Copa Libertadores.

Derbi do derbija širom svijeta

Vikend koji ne smijete propustiti, a još kada vidite šta kladionice nude sve će vam biti jasno!

Endin Čaušević

Nakon reprezentativne pauze ljubitelji fudbala će ovog vikenda konačno doći na svoje jer nam se vraća klupski fudbal i to u svom najboljem izdanju. Danas i sutra nas očekuje nekoliko velikih derbija, no sigurno da će sve biti u znaku okršaja Rivera i Boce.

Utakmica River Plate - Boca Juniors je vjerovatno najveći derbi na svijetu, a još kada igrate u finalu Copa Libertadores onda ugođaj ne može biti potpuniji. U prvom meču na La Bomboneri vidjeli smo čak četiri gola (2:2), dok se večeras u revanšu očekuje još spektakularnija utakmica.

Prema kladionicama večeras je favorit River koji igra pred svojim navijačima, ali u ovakvim susretima to ništa ne mora da znači. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART imate razne kvote za derbi godina, no mnoge je iznenadila razlika u kvotama na pobjedu Rivera i Boce. Ponudu možete pogledati OVDJE.

Pored ove utakmice danas se igraju još dva velika derbija u Engleskoj i Španiji. Program otvaraju od 18:30 sati Tottenham i Chelsea koji će snage odmjeriti na Wembleyju. Chelsea je u sjajnoj formi ove sezone, no gradski rivali su uvijek najveći zalogaji i sigurno je da će Tottenham dati maksimum da porazi Plavce.

Čak i prema kladionici MOZZART više šansi za pobjedu ima Chelsea i rijetka je situacija da imamo baš ovakav omjer u kvotama kada su u pitanju ove utakmice. Ipak, ovo je dokaz da je sve moguće, a kvote za meč na Wembleyju pogledajte na OVOM linku.

Od 20:45 sati u Španiji se igra derbi kola između Atletico Madrida i Barcelone. Ekipe koje pretenduju na osvajanje titule nisu baš toliko dominantno počele sezonu, a to se posebno odnosi na Barcu koja je kiksala i u prošlom kolu. No, i pored toga Barceloni se daju veće šanse da upiše pobjedu, a kvote oko ovog meča pogledajte OVDJE. No, ni Atletico Madrid ne treba lako opisati posebno na ovako primamljivu kvotu.

Sutrašnji dan nam ne donosi toliko uzbuđenja što se tiče derbija, no tačku na ovaj sjajan vikend stavit će Italijani derbijem na Olimpicu gdje se sastaju Lazio i Milan. Duel starih rivala igra se od 18 sati i sigurno je da nas očekuje dosta uzbuđenja. Prema kladionici MOZZART ovdje je Lazio veliki favorit, no kvota na Milan je jako primamljiva i nije nemoguće da prirede iznenađenje. Kvote pogledajte na OVOM linku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi