Nakon svega Valverde brani Dembelea: Okrutni ste...
(Foto: EPA) Špekuliše se da je transfer Ousmane Dembelea, ukupno, koštao Barcelonu i preko 150 miliona eura

Francuz u fokusu španskih medija

Nakon svega Valverde brani Dembelea: Okrutni ste...

Barcelona je na ljeto 2017. godine potrošila veliki novac na transfer Ousmane Dembelea iz Bourssije Dortmund, ali ga mladi Francuz još nije opravdao.

Čim je došao na Nou Camp počeli su ga mučiti problemi sa povredama, ali i kada je zdrav Dembele nikako da se vrati na pravi put. Španski mediji konstatno prenose vijesti o njegovoj nedisciplini, "ovisnosti" o video igricama, lošoj ishrani, nepoštivanju klupskih pravila i "izluđivanju" trenera Ernesta Valverdea.

Navodno je Valverde doslovno ludio zbog Dembeleovog odnosa prema radu i konstantnog kašnjenja, ali to trenera Barce nije spriječilo da stane u odbranu svog mladog igrača.

I na press konferenciji pred današnji derbi sa Atletico Madridom novinare je najviše zanimala sitacija sa Dembeleom, a Valverde je istakao da su mediji možda i previše okrutni prema mladom Fracuzu.

"On je dio ekipe i svi mi smo ovdje da mu pomognemo da bude najbolji što može biti. Znam da trenutno mediji pretjerano pričaju o njemu... Na kraju krajeva, on je igrač koji posjeduje karakteristike koje je teško naći, urođeni talenat, fizičke i tehničke kvalitete - tako da očekujemo najbolje od njega. Naravno da je pod pritiskom, ali svi smo", istakao je Valverde, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne znam da li je medijsko praćenje bilo previše okrutno jer nisam toliko pratio, ali već sada ste postavili dva pitanja o njemu, a pretpostavljam da će ih biti pet ili šest, tako da je vjerovatno pokazana okrutnost prema njemu".

Podsjetimo, i dalje se špekuliše da bi Barcelona jako brzo prodati Dembelea i to za oko 100 miliona eura, a prvi u redu je navodno Liverpool.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi