Za Španiju je igrao samo dva puta - oba protiv BiH, a sada seli u Barcu?
(Foto: EPA) Pablo Fornals je ove sezone upisao 17 nastupa za Žutu podmornicu i postigao tri gola

Fornals na meti velikana

Za Španiju je igrao samo dva puta - oba protiv BiH, a sada seli u Barcu?

Barcelona navodno planira krenuti u utrku za sjajnog mladog veznjaka Ajaxa Frenkieja de Jonga. Ipak, na Nou Campu su sve zabrinutiji zbog interesa Manchester Cityja i PSG-a za istog igrača.

Također, špekuliše se da bi 21-godišnji Holanđanin mogao koštati puno više nego što su u Barci pretpostavljali, pa su se Katalonci okrenukli alternativama.

Tu na scenu stupa Pablo Fornals, 22-godišnji veznjak Villarreala. J.L. Calderon, novinar Marce, ističe da su Katalonci impresionirani Fornalsovom formom u posljednje vrijeme, zbog koje je, uostalom, zaradio i poziv u španski nacionalni tim.

Fornals u ugovoru sa Villarrealom ima otkupnu klauzulu u iznosu od 25 miliona eura, pa bi tako Barca za prihvatljivu sumu novca dobila potencijalno veliko pojačanje.

"Katalonci imaju puno problema na tržištu sa prenapuhanim cijenama, a Fornalsov transfer bi bio jednostavan i strateški veoma zanimljiv potez", smatra Calderon.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba dodati i da se špekuliše da je za Fornalsove usluge i Arsenal, tako da ni ovom slučaju Barca nije bez konkurencije.

Zanimljivo je da je 22-godišnji Fornals u svojoj dosadašnjoj karijeri upisao dva nastupa u dresu Crvene furije, a da je oba puta zaigrao protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. Za Španiju je debitovao 2016. godine u prijateljskom susretu sa BiH, a svoj drugi nastup za Furiju je upisao minule nedjelje, također u prijateljskom susretu sa Zmajevima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi