Ukrajinac dobio raskid ugovora s ruskim velikanom uz zanimljivu poruku
Foto - EPA

Yaroslav Rakitskiy napustio Zenit

Ukrajinac dobio raskid ugovora s ruskim velikanom uz zanimljivu poruku

Midhat Šljivak

Ukrajinski defanzivac Yaroslav Rakitskiy (32) raskinuo je ugovor s ruskim velikanom Zenitom.

Nakon što je Rusija izvršila vojni napad na Ukrajinu, 32-godišnji defanzivac se našao u centru pažnje s obzirom na činjenicu da igra u redovima ruskog kluba.

On je u prethodnom periodu bio u kadru ekipe, ali nije igrao, da bi zatim zatražio raskid ugovora. Zenit nije imao ništa protiv.

"Yaroslav Rakitskiy je zatražio raniji raskid ugovora s klubom i uspjeli smo se dogovoriti. Iskreno Yaroslavu, prijateljima i porodici želimo sve najbolje", saopšteno je iz Zenita.

Ukrajinski fudbaler je u januaru 2019. godine potpisao za Zenit. Odigrao je 108 utakmica, zabio je sedam golova i imao je 15 asistencija.

Tokom boravka u St Petersburgu osvojio je tri titule prvaka, ruski Kup i dva Superkupa.

Top Komentari

Medo-Brundo
Sta je tu zanimljivo?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi