Žuta bajka iz predgrađa Valencije: Dva podatka u režiji Villareala zapalila su društvene mreže
FOTO: EPA

Eliminisali Bayern

Žuta bajka iz predgrađa Valencije: Dva podatka u režiji Villareala zapalila su društvene mreže

Haris Zilić

Villareal je izbacio Bayern Munchen u četvrtini finala Lige prvaka.

Remi od 1:1 u Minhenu bio je dovoljan Žutoj podmornici za plasman dalje jer su u prvom meču na svom terenu slavili sa 1:0.

Trenutak vrijedan polufinala desio se u 88. minuti kada je Chukwueze realizovao sjajnu kontru gostiju i asistenciju Morena te savladao Neura.

Svi se čude sjajnom uspjehu Villareala, jer su Bayern izbacili nevjerovatnom statistikom. Naime, Villareal je u cijelom duelu imao tri šuta prema golu od čega je jedan išao u okvir gola i na kraju je bio koban za Bavarce.

Sa druge strane Bayern je uputio čak 25 udaraca prema golu Villareala, ali samo je Lopta Lewadowskog u 52. minuti završila u mreži.

Trener gostiju Unai Emirey je taktički perfektno odradio meč, a defanziva Villareala i taktika u Minhenu dugo će se prepričavati.

Tu nije kraj. Društvenim mrežama kruži podatak koji pokazuje da Villareal ima oko 50.000 stanovnika, a sama Allianz Arena u Minhenu ima kapacitet preko 70.000 gledatelja, međutim žuta bajka iz predgrađa Valencije nastavlja da piše sjajnu priču.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za Villareal će ovo biti drugo učešće u polufinalu Lige prvaka u historiji kluba i još jedan nevjerovatan rezultat nakon osvajanja Evropa lige prošle sezone.

Villareal će u polufinalu igrati dvomeč sa boljim iz duela Liverpool - Benfica, gdje Redsi večeras na Anfieldu brane veliku prednost iz Lisabona kada su trijumfovali sa 1:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi