Žuta podmornica uništava Hajduk

Teška noć za Splićane

Žuta podmornica uništava Hajduk

M. Šljivak

Splitski Hajduk doživljava pravu katastrofu na gostovanju kod Villarreala.

Iako je velikan hrvatskog fudbala fenomenalno počeo meč pogotkom Biuka u drugoj minuti za prednost od 0:1, ostatak prvog poluvremena protekao je u apsolutnoj dominaciji Žute podmornice.

Zato je pobjednik meča poznat već nakon prvih 45 minuta igre. Domaći tim vodi s 4:1 i Hajduku će biti potrebno pravo čudo da bi se vratio u meč.

Naopako po Splićane krenulo je u 14. minuti. Morales je izjednačio na 1:1, a zatim pet minuta kasnije Marko Livaja loptu šalje u vlastitu mrežu za prednost domaćih od 2:1.

Do kraja prvog dijela još dva gola u mreži Hajduka. U 36. minuti Jose Morales postiže pogodak za 3:1, a tačku na prvo poluvrijeme stavlja Gerard Moreno u nadoknadi za 4:1.

Splitski tim je u ogromnom zaostatku nakon prvog poluvremena. Trebat će im čudo da se vrate u meč, ali sasvim sigurno će tražiti neki dodatni gol kojim bi se koliko-toliko smanjila prednost.

Villarreal s druge strane očigledno ne misli stati. Španski klub želi riješiti sve dileme oko prolaska dalje i prije revanša na Poljudu.

Nije večeras lako navijačima Hajduka. Lijepo je sve izgledalo po njih u početnoj fazi meča, ali Villarreal je ipak nivo više za sve.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Sada je samo bitno da razlika ne bude ogromna i da se zadrže bilo kakve šanse za revanš.

Ipak, kako je sve izgledalo u prvom dijelu Hajduku prijeti ozbiljna katastrofa u ovoj utakmici.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SarajFK
A znaci zato se ultrasi ne cuju iako zrinjski odlicno igra i dominira protiv slovana :)))
1 1
Sanagoal
Ovi mogu i u ligi Sampiona igrati a Hajduk se borio koliko je mogao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi