Villarreal rutinski, Atletico kiksao gdje nije smio

La Liga

Villarreal rutinski, Atletico kiksao gdje nije smio

S. Grebović

Sredinom ove sedmice igra se četvrto kolo španske La lige u kojem uzbuđenja nije nedostajalo.

Villarreal je nakon ubjedljivog poraza na Camp Nou (0:4) na svom terenu dočekao ekipu Alavesa protiv koje su imali dobru priliku da poprave dojam u čemu su i uspjeli.

Žutu podmornicu je u 13. minuti u vodstvo doveo bivši napadač Barcelone i Dortumunda Paco Alcacer. Mendez u 36. minuti golom gostima vraća nadu, ali da se na poluvrijeme ipak ode sa prednošću Villarreala pobrinuo se Moreno koji je bio precizan sa bijele tačke u 45. minuti.

Pobjedu je svojim drugim golom danas, a trećim ukupno za svoj tim potvrdio Alcacer za konačnih 3:1.

Atletico Madrid je u prošlom kolu ostvario najuvjerljiviju pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone i to nad Granadom, bilo je velikih 6:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gostovanje kod novajlije u ligi, ekipi Huesce, bila je idealna prilika za novu ubjedljivu pobjedu, do koje ipak nisu došli. Diego Simeone je od prve minute na teren poslao Suareza, koji u tandemu sa Felixom i drugom Atleticovim zvijezdama nije uspio zatresti mrežu rivala kojem je primarni cilj bio osvajanje jednog boda u čemu su i uspjeli pa je ostalo 0:0.

Zaista, kiks kojem se niko nije nadao.

Top Komentari

ryan.giggs
Jel igrao Suarez?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi