Villas-Boas: Mourinho i Levy? Nisam siguran da će to dobro proći

Trener Marseillea o angažmanu "Posebnog" u Tottenhamu

Villas-Boas: Mourinho i Levy? Nisam siguran da će to dobro proći

Jose Mourinho se nakon napuštanja Manchester Uniteda i duže pauze vratio trenerskom poslu. Posebni je, naime, preuzeo kormilo ekipe Tottenhama.

Privkao je Joseov novi angažman puno pažnje medija, ali i pažnje fudbalske javnosti uopšte.

Mnogo je bilo reakcija i komentara, a svoj je dao i Andre Villas-Boas, portugaski strateg koji je svojevremeno u nekoliko klubova sarađivao sa Mourinhom, te bio šef struke Tottenhama.

"Jako sam sretan zbog Josea Mourinha. Trener poput njega, sa takvom karijerom i dostignućima, me može biti bez kluba 11 mjeseci. Možete uzeti odmor poput mene, ali to nije za Josea", istakao je Villas-Boas.

"Važan trener poput njega, sa svim tim trofejima, ne može biti zanemaren... Ide u klub koji dobro poznajem, Tottenham. Poznajem dobro i njihovom vlasnika. To je iznenađujuća 'unija'. Poznajem i Josea Mourinha i Daniela Levyja jako dobro. To su dvije osebujne ličnosti i nisam siguran da će dobro proći", istakao je Villas-Boas uz smijeh, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ali oni su se dogovorili i ako postoji trener koji može pomoći Tottenhamu da pobjeđuje, onda je to Jose".

Inače, Andre Villas-Boas je trenutno šef stručnog štaba Marseillea.

André Villas-Boas asked about Tottenham: "It's a surprising union. I know both José and Daniel Levy well. They are two characters. I'm not sure it will go very well between them." from r/soccer

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi