U Lilleu ljuti na Mourinha: "To je odrađeno sa stilom"
EPA

'Opustošio' stručni štab

U Lilleu ljuti na Mourinha: "To je odrađeno sa stilom"

Posao koji je Jose Mourinho dobio u Tottenhamu najviše je, čini se, štete donio francuskom Lilleu.

The Special One je na klupu Tottenhama došao umjesto Mauricija Pochettina kojem je poslije više od pet godina uručen otkaz. Vijest o njegovom povratku u Premier ligi obradovala je gotovo sve fudbalske sladokusce, ali ne i ljude u Lilleu, tačnije trenera Christopheua Galteira.

Ovom 53-godišnjem stručnjaku se prilično promijenilo okruženje premda je na istom mjestu na kojem je i bio jučer. Preko noći Galteir je ostao bez najužeg kruga ljudi od povjerenja, svog pomoćnika Joaoa Sacramenta i trenera golmana Nunu Santosa, a zaslužan za to upravo je Mourinho koji ih je u međuvremenu zaposlio u - Tottenhamu.

Dvojac je imao takav dogovor s Lilleom da je mogao otići u slučaju bolje ponude, a Mourinhov potez da mu ih 'preotme' nije se nikako svidio Galteiru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Svi imamo svoj način rada. Ovo je odrađeno sa stilom”, uz očitu dozu sarkazma ponudio je Lilleov trener odgovor na novonastalu situaciju.

Iz Lillea bi u Tottenham navodno mogao otići još jedan Portugalac, odnosno Luís Campos, o kojem je Mourinho rekao sve najbolje svojim novim poslodavcima.

Top Komentari

konjnakvadrat
Ti isti su vec bili u strucnom stabu Murinja, i dok je Murinjo bio na birou oni su radili i cekli kad ce sef dobiti novi posao, zato su i imali takav dogovor sa Liliom
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi