Ronaldo ipak nije kriv za Aboubakarov odlazak, naprotiv: Vincent je otkrio pravu istinu

Napustio Al-Nassr čim je CR stigao

Ronaldo ipak nije kriv za Aboubakarov odlazak, naprotiv: Vincent je otkrio pravu istinu

E. Ganibegović

Vincent Aboubakar napustio je Al-Nassr čim je stigao Cristiano Ronaldo. Mislilo se da je Portugalac kriv za to, no sada je kamerunski napadač otkrio pravu istinu.

Početkom 2023. godine Cristiano Ronaldo donio je iznenađujuću odluku. Napustio je evropski fudbal i potpisao za saudijski Al-Nassr.

Kada je on stigao u klub, preuzeo je sedmicu koja je već njegov zaštitni znak i to od Vincenta Aboubakara koji je ubrzo nakon svega napustio klub.

Izvještaji medija govorili su kako je Kamerunac otišao zbog Ronalda, no čini se da to nije istina, naprotiv Ronaldo je insistirao na njegovom ostanku.

Potvrdio je to reprezentativac Kameruna u razgovoru za inostrane medije, te nikakve zle krvi između njega i Cristiana Ronalda nema niti je bilo. 

"Razgovarali smo i Cristiano mi je rekao da želi da ostanem u klubu. Odgovorio sam mu da želim otići iz porodičnih razloga. Tada mi je porodica bila u Francuskoj i htio sam da odemo u Tursku jer bih bio bliže Francuskoj", otkrio je Aboubakar.

Oglasi

Aboubakar je dodao i da ga je Ronaldo podržao, te rekao da je to dobra odluka, odnosno da je teško kada je čovjek daleko od porodice i najmilijih.

Zanimljivo da je on hvalio Ronalda nakon prvog treninga, a ubrzo je napustio klub, te otišao put Turske. 

"Mislio sam da je Messi najbolji fudbaler u historiji nakon što je osvojio Svjetsko prvenstvo, ali nakon onog što sam vidio od Ronalda na treningu, uvjeren sam da on nije običan čovjek. Vidio sam nešto magično", poručio je ovaj 30-godišnjak.

Brzo je napustio klub i sada se vratio u Tursku, tačnije svoj bivši klub Bešiktaš, s kojim neće igrati do 3. marta jer je liga obustavljena zbog nedavnih zemljotresa u zemlji.

Kada je napustio Al-Nassr povezivao se i s prelaskom u veliki Manchester United, no na kraju od toga ništa nije bilo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi