Vjerovali ili ne: Cristiano Ronaldo odveo ženski tim Al Nassra do titule prvaka!
Legendarni Portugalac ima vremena za sve, pa se bavi i ženskom ekipom Al Nassra (Foto: Screenshot)

Na zanimljiv način

Vjerovali ili ne: Cristiano Ronaldo odveo ženski tim Al Nassra do titule prvaka!

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo (38) čovjek je o kojem ponovo priča fudbalski svijet. Prelazak u Saudijsku Arabiju u redove Al Nassra ovaj tim su učinile prepoznatljivim, a Cristiano za svoje usluge dobija 200 miliona eura godišnje.

Cristiano Ronaldo radi sjajne stvari u Saudijskoj Arabiji. Dobio je 200 miliona eura da promoviše ovu državu i klub Al Nassr, a on to za sada čini sve kako bi zaradio platu.

Mnogi drugi bi vjerovatni ležali kući uzimajući novac, ali ne i Ronaldo. On je odlučio biti uključen u kompletan projekat.

Uključio se i u rad ženske ekipe. Al Nassr je došao do titule u ligi Saudijske Arabije za žene, koje se ove sezone po prvi put igralo.

Za trenere ove ekipe Ronaldo je zaslužan za titulu prvaka. Tvrde da je on zaslužan za trofej jer je lično radio sa ženskom ekipom.

Oglasi

"Tajna iza osvajanja titule u prvenstvu je Cristiano Ronaldo. On je konstantno dolazio na treninge i razgovarao je s igračicama. To nam je pomoglo", rekao je jedan od trenera ženske ekipe Al Nassra.

Djevojke su za osvajanje titule prvaka od Fudbalskog saveza Saudijske Arabije dobile 370.000 dolara, a sigurno je da im slijedi i lijepa nagrada od kluba.

Srdačan zagrljaj Munire i Cristiana izazvao brojne kontroverze

Cristiano Ronaldo ima dosta obaveza u ekipi Al Nassra. Pored treninga mnogo je izvanterenskih aktivnosti koje mnoge zamaraju, ali očigledno ne i CR-a.

On se maksimalno trudi svima ugoditi. Dosta je onih koji samo dođu zbog fotografija, ali ih Portugalac maksimalno ispoštuje bez obzira o kome se radi.

Oglasi

CR na stadionu Al Nassra imao srdačan susret s kapitenom ženske ekipe ovog kluba. Munira Al-Hamdan upoznala je Cristiana i očigledno je bila oduševljena.

Munira nosi sedmicu i kapitensku traku u ženskom timu. Velika je navijačica Cristiana Ronalda i nije skidala osmijeh s lica kada ga je vidjela.

Dobila je i fotografiju za uspomenu, no mnogima je zasmetao zagrljaj između dva kapitena i smatraju da barem to nije trebalo napraviti jer je po arapskim zakonima dodir između muškarca i žene koji nisu u braku izričito zabranjen.

Muniri zagrljaj nije smetao. Ona je nasmijana dobila šta je htjela i ova uspomena će joj ostati za čitav život.

Interesantno je svakao da ova fudbalerka kao i njene saigračice nisu na terenu dužne nositi hidžab, a Munira i većina njenih saigračica ga ne nose ni u javnosti.

Imaju sasvim veliku slobodu što se odjeće tiče, ali one se maksimalno trude da budu pristojno obučene.

Top Komentari

zfc
Vodaju ga okolo k'o cigani mecku.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi