Gol karijere napadača koji je svoje mjesto ustupio Cristianu Ronaldu

Aboubakar je pogodio za TV špice

Gol karijere napadača koji je svoje mjesto ustupio Cristianu Ronaldu

E. Škorić

Kada je Cristiano Ronaldo došao u Al Nassr, ekipu iz Saudijske Arabije napustio je njen do tada najbolji strijelac i igrač Vincent Aboubakar.

Mnoge je iznenadio potez Ronalda koji je nakon Svjetskog prvenstva u Kataru potpisao ugovor sa arapskim klubom, no naravno ugovor koji mu je stavljen na stol jednostavno bio je takav da Portugalac nije imao izbora.

Dobit će 200 miliona eura po sezoni, a u Al Nassru se već iskazao svojim golovima i asistencijama. To je naravno bilo i za očekivati, pa ipak govorimo o bivšem napadaču klubova kao što su Manchester United, Juventus, Real Madrid i Sporting.

Uostalom, radi se o igraču koji ima pet Zlatnih lopti i koji je uz Lionela Messija vedrio i oblačio svjetskim nogometom posljednjih 15 godina.

Kada je on došao, Al Nassr je ostao bez Aboubakara i odmah su mnogi pomislili da mu je Portugalac "ukrao" mjesto i da je on glavni uzrok njegovog odlaska.

Kamerunac je kasnije priznao da je Ronaldo želio da on ostane.

Oglasi

"Razgovarali smo i Cristiano mi je rekao da želi da ostanem u klubu. Odgovorio sam mu da želim otići iz porodičnih razloga. Tada mi je porodica bila u Francuskoj i htio sam da odemo u Tursku jer bih bio bliže Francuskoj", otkrio je Aboubakar.

Prešao je u redove Bešiktaša i tamo pruža sjajne partije, a danas je postigao gol za pamćenje u meču 26. kola turske Super lige protiv Istanbulspora.

Bešiktaš je slavio s 3:1 u malom gradskom derbiju, a on je u 56. minuti postigao vjerovatno najljepši gol u karijeri.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovo remek djelo svakako morate pogledati, a sigurni smo da će i sam Ronaldo biti impresioniran ako ga bude gledao.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1637141610063429632[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi