Vincent Tan rješava sve probleme

Cardiff će uskoro biti bez dugova

Vincent Tan rješava sve probleme

Edmir Škorić

Cardiff City će, zahvaljujući malezijskom milijarderu Vincentu Tanu, u narednih pet godina vratiti kompletan dug.

Tan se pomalo distancirao od nogometa, no svejedno je upućen u dešavanja u klubovima gdje je većinski vlasnik dionica - FK Sarajevo, Kortrijk i Cardiff.

Njegov cilj je da učini stabilnim spomenute klubove, te da im izmiri dugovanja. Uveliko je pomogao Sarajevu, a Cardiffu također želi olakšati daljnji rad.

Malezijac je oprostio klubu 13 miliona funti duga, dok je tri miliona duga pretvoreno u njegovo vlasništvo u klubu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U finansijskoj godini 2015/16 oprostit će klubu i dodatnih 10 miliona, dok će 68 miliona funti pretvoriti u vlasnički udio u klubu. I u narednih pet godina će još 40 miliona duga pretvoriti u vlasnički udio.

U Cardiffu su oduševljeni Tanovim potezom, u klubu vlada veći optimizam i očekuju se još bolji rezultati u narednim mjesecima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije