Vincent Tan stresno doživio vijest o nestanku Emiliana Sale

Trebao je biti veliko pojačanje, ali...

Vincent Tan stresno doživio vijest o nestanku Emiliana Sale

Potraga za avionom Piper Malibu kojim je putovao novi nogometaš Cardiff Cityja Emiliano Sala i dalje traje.

Argentinac se nakon potpisa za Cardiff vratio u Nantes kako bi se pozdravio s Vahidom Halilhodžićem i bivšim saigračima, ali avion u koji se ukrcao po povratku je nestao i još je uvijek u toku akcija potrage u kojoj sudjeluju dva helikoptera i nekoliko brodova.

Istražitelji su rekli da, iako Salina smrt nije još službeno potvrđena, nema gotovo nikakve šanse da su 28-godišnji napadač i pilot preživjeli ako su se srušili u more. Nadu gube i navijači Cardiff Cityja koji su se radovali kupovini sjajnog napadača, a sada donose cvijeće i poruke na stadion.

Vijest o nestanku aviona kojim je Sala putovao stresno je doživio Vincent Tan, malezijski milijarder koji je na čelu Cardiff Cityja, kao i FK Sarajevo.

"Bili smo šokirani kada smo čuli vijset da je avion nestao. Očekivali smo da će Sala navečer stići u Cardiff, da će sutradan odraditi i prvi trening, ali... Cijelu situaciju stresno je doživio i naš vlasnik Vincent Tan. Svi u klubu želimo zahvaliti našim navijačima na podršci u ovom teškom trenutku. Nastavljamo se moliti za pozitivne vijesti", kazao je direktor Cardiff Cityja Ken Choo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sara je bio najbolji strijelac Nantesa u protekloj polusezoni sa 13 pogodaka, a to mu je omogućilo i transfer u Premier ligu, tačnije u Cardiff City za koji je potpisao uz rekordnu odštetu od 17 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi