Vincent Tan zadovoljno trlja ruke, Cardiffa pobjeda dijeli od Premier lige

Championship

Vincent Tan zadovoljno trlja ruke, Cardiffa pobjeda dijeli od Premier lige

E. Škorić

Pobjedom u Hullu (2:0) Cardiff je došao korak bliže plasmanu u Premier ligu i od toga ga dijeli samo jedna pobjeda.

Jučer i danas igraju se mečevi 45. kola engleskog Championshipa, a nakon što je Fulham sinoć slavio protiv Sunderlanda s 2:1, Cardiff je danas u Hullu stigao do pobjede rezultatom 2:0.

Cardiff je sada s 89 bodova na bod od Fulhama, pa će odluka o drugoplasiranom timu, odnosno ekipi koja će uz Wolverhampton direktno izboriti povratak u Premier ligu, pasti u narednom kolu, Cardiff dočekuje Reading koji je osigurao ostanak u ligi, a Fulham ide u goste Birminghamu, koji još nije osigurao status prvoligaša.

Dakle, po svemu sudeći, Cardiff je na pragu Premier lige, pa Vincent Tan zadovoljno trlja ruke. Trećeplasirani će s Aston Villom i uz još dva tima igrati doigravanje.

Middlesbrough i Derby su zasad na tim pozicijama, no Preston, pa i Milwall još uvijek imaju šansi da se također plasiraju u doigravanje.

Što se tiče borbe za opstanak, ona se vodi između Burtona i Boltona koji su u opasnoj zoni, te Barnsleyja, Birminghama i Readinga, dok je Sunderland već ranije ispao iz lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije