Vincenta Tana tužio bivši direktor Cardiffa

Uskoro na saslušanju

Vincenta Tana tužio bivši direktor Cardiffa

Malezijac Vincent Tan, do prošle godine prvi čovjek FK Sarajevo, naći će se uskoro na sudu.

Poznato je kako Tan u svom vlasništvu ima nekoliko klubova, među kojima je i Cardiff City koji je u prošlosti nakon 51 godine čekanja uspio vratiti i u englesku Premier ligu.

Tana je sada dužio čovjek koji je u tom periodu bio direktor kluba, Michael Isaac, i to jer ga je navodno na nepropisan način eliminisao sa pozicije.

Tužba nije mnogo pogodila malezijskog biznismena, koji se u međuvremenu oglasio i kazao kako Isaacove tvrdnje treba isključiti u startu smatrajući ih neosnovanim.

Podsjetimo, Tan je prošle godine odlučio prodati većinski dio upravljačkih prava FK Sarajevo investitoru iz Vijetnama Nguyenu Hoai Namu i PVF-u (najveća privatna korporacija u Vijetnamu koja sarađuje na globalnom nivou sa velikim imenima i klubovima).

Promo

Top Komentari

user1591186054
Šta nas boli briga i onako ništa nije uradio za Fk Sarajevo.Posvetio se englezima zaboravio da je nama vlasnik bio
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi