Ime Emilana Sale u službenom zapisniku utakmice

Cardiff ga ne zaboravlja

Ime Emilana Sale u službenom zapisniku utakmice

M. Šljivak

Cardiff City odlučio je da u čast svog nesuđenog fudbalera Emilana Sale njegovo ime stavi među igrače koji su prijavljeni za meč FA Cupa protiv Readinga.

Sala je poginuo u avionskoj nesreći u januaru 2019. godine kada je krenuo na potpis ugovora sa Cardiffom, a njegovo ime nikada neće biti zaboravljeno u velškom timu, iako nikada nije obukao dres Cardiffa.

U sjećanje na njega ime Emiliano Sala stajalo je u zvaničnom zapisniku za meč FA Kupa i na taj način je rukovodstvo ovog tima poručilo da Salu ne zaboravljaju.

Cardiff i Nantes još uvijek se nisu dogovorili oko isplate sredstava za transfer argentinskog fudbalera. Velšani nisu spremni platiti 15 miliona funti zbog tragedije, iako je FIFA odlučila da moraju isplatiti pun iznos.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Žalba je upućena Sudu za sportsku arbitražu i odluka se očekuje tek u junu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije