Del Bosque se prisjetio najveće nepravde koju je nanio nekom fudbaleru

Prošlo je deset godina

Del Bosque se prisjetio najveće nepravde koju je nanio nekom fudbaleru

Admin Čaušević

Vincente Del Bosque je najuspješniji selektor u historiji Španije jer je sa Crvenom furijom pokorio Stari kontinent i svijet. 

U razgovoru za Marcu ugledni stručnjak se prisjetio možda i svoje najteže odluke u trenerskoj karijeri koju je napravio pred Mundijal 2010. godine.

Naime, tada selektor Španije u tim nije uvrstio Marcosa Sennu koji je odlično igrao u dresu Villareala i bio je među boljim na Evropskom prvenstvu dvije godine ranije.

"Najviše me boljelo što nisam poveo Marcosa Sennu, bez ikakve sumnje. Bio je među najboljim na Evropskom prvenstvu", kazao je Del Bosque.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Međutim, vidjeli smo da je u blagom padu, onda su se pojavili Busquets i Javi Martinez. Bila je to odluka koja je stvarno boljela", dodao je on.

Inače, Španci su 2010. godine osvojili za sada svoje jedino Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

JointUnion87
Osvojili ste zlato protiv NL, tako da ti je odluka bila ispravna.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti