Montella kao iz topa: "Calhanoglu je najbolji veznjak na svijetu"
FOTO: EPA

Možda je pretjerao?

Montella kao iz topa: "Calhanoglu je najbolji veznjak na svijetu"

Haris Zilić

Reprezentacija Turske je sjajno odigrala finiš kvalifikacija za EURO 2024. godine i izborila plasman na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta naredno ljeto u Njemačkoj.

Turska je počela briljirati pod trenerskom palicom selektora Vicenza Montelle.

Italijan je donio jedan novi stil u igru Turske i reprezentacije iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje i sve sigurnije.

U izjavi za italijanske medije Montella je bio malo pod emocijama, mnogi će reći da je pretjerao, ali kao iz topa je ispalio da Turska ima najboljeg veznjaka na svijetu.

"Calhanoglu je najbolji vezni fudbaler na svijetu u ovom trenutku, da ne govorim u Italiji gdje igra", rekao je Montella kao iz topa, a zatim prokomentarisao žrijeb za EURO.

Oglasi

"Ne rzamišljam puno o protivnicima nego samo o našoj igri. Ne volim davati neke posebne prognoze."

Turska će na EURO-u igrati u grupi sa Portugalom, Češkom i pobjednikom baraža Lige C nacija, a to će biti Grčka, Kazahstan, Gruzija ili Luksemburg.

Kada se pogledaju ostale grupe Turska nije loše prošla toliko i imaju dobru priliku za nokaut fazu.

Montella ipak smatra da je bolje odmah dobiti teže protivnike.

"Bolje je da se odmah na startu sastanemo sa jakim ekipama i da vidimo gdje smo. Ima još do EURO-a i vidjet ćemo šta će biti."

Montellina izjava o Calhangoluu izazvala je dosta komentara u Italiji i mnogi smatraju da je to Montella izjavio kako bi izazvao reakcije navijača najvećih Interovih rivala.

Naravno, poznato je da je Hakan Calhangolu (29) prvotimac tima sa Giuseppe Meazze.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Jeste, isto sto je AR567AL VELIKAN..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti