Turci ušli u svlačionicu stadiona u Osijeku, nazvao ih predsjednik Erdogan, svi su čuli šta je rekao

Velika pobjeda protiv Hrvatske

Turci ušli u svlačionicu stadiona u Osijeku, nazvao ih predsjednik Erdogan, svi su čuli šta je rekao

Endin Čaušević

Reprezentacija Turske sinoć je u Osijeku pobijedila Hrvatsku sa 1:0 u meču kvalifikacija i došla na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo. Turci su znali kako da proslave pobjedu protiv naših susjeda, no u svlačionici su ostali bez teksta kada ih je telefonskim putem kontaktirao predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Turska se uspjela osvetiti Hrvatskoj za poraz u prvom obračunu kada su Vatreni slavili sa 2:0. Turci su sinoć u Osijeku uspjeli da dođu do tri boda s kojim su preuzeli prvo mjesto u grupi upravo od sinoćnjeg rivala.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 30. minuti kada je Dominik Livaković veoma loše reagovao, a to je iskoristio Baris Yilmaz koji je pogodio za vodstvo Turske od 1:0 i ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat utakmice.

Hrvatska je pokušavala svim silama da dođe barem do izjednačenja, ali to nije uspjela. Domaći su dobili penal u samom finišu, no nakon reakcije iz VAR sobe sudija je poništio tu odluku što je bila konačna tačka na ovaj susret.

Igrači Turske nisu krili koliko su sretni što su uspjeli da dođu do pobjede na teškom gostovanju u Osijeku gdje je stadion bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Oglasi

Slavili su nekoliko minuta na terenu, a potom se fešta preselila u svlačionicu u kojoj je bila smještena ekipa Turske, no reprezentativci ove zemlje nisu bili spremni na iznenađenje koje ih je dočekalo.

Naime, telefonskim putem nakon velike pobjede kontaktirao ih je predsjednik Recep Tayyip Erdogan kako bi im čestitao na trijumfu protiv Hrvatske.

Kratak govor održao je selektor Vincenzo Montella koji je i sam rekao da je to velika pobjeda i da ju posvećuje narodu Turske, a Erdogan mu je na italijanskom poručio "Grazie" što je nasmijalo sve u svlačionici.

Oglasi

Potom je predsjednik Turske čestitao igračima na odličnoj igri i velikoj borbi, te im se zahvalio što su pokazali kako se treba boriti u dresu nacionalnog tima što će sigurno dati dodati vjetar u leđa reprezentativcima Turske.

Turci su na korak od plasmana na Evropsko prvenstvo, a sve mogu riješiti već za dva dana kada dočekuju na svom terenu "fenjeraša" Latviju. S druge strane Hrvatska ide u goste Velsu koji hvata zadnju slamku spasa za ostanak u borbi za EP.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Turska je prva sa 13 bodova, dok Hrvatska ima tri boda, ali i meč manje u odnosu na Turke. Slijede Armenija i Vels sa po sedam, dok je Latvija prikovana za dno tabele sa tri osvojena boda. Također, treba istaći da i Vels ima meč manje u odnosu na Armeniju i Tursku.

Top Komentari

Drakula
Mrzim tursku iz dna duse i ovog kera bakirovog erdogana.
0 3
siroki1991
Prvi poraz Hrvatske u povijesti kvalifikacija za EURO , vjerovali ili ne.. dokaz koja smo sila
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti