Vinicius otkrio koji mu je stadion najdraži nakon Bernabeua: "Moram da priznam..."

Bez okolišanja

Vinicius otkrio koji mu je stadion najdraži nakon Bernabeua: "Moram da priznam..."

Edmir Škorić

Brazilskom napadaču Viniciusu Junioru Santiago Beranbeu je jasno najdraži stadion, ali napadač Real Madrida je odabrao još jedan "omiljeni stadion" na kojem voli da igra.

Jedan do glavnih kandidata za Zlatnu loptu briljirao je tokom sezone u kojoj je osvojio La Ligu sa Realom, a nada se da će u subotu navečer osvojiti i Ligu prvaka, pošto Real igra finale protiv Borussije Dortmund u Londonu.

Vinicius ne krije veliku želju da osvoji novi pehar Lige prvaka, te smatra da bi to bio najbolji moguć način da se završi sezona koja je bila jako naporna i teška.

Brazilac je poznat po tome što često isprovocira protivničke igrače i navijače zbog svog ponašanja na terenu, pa često bude izvrijeđan, a znalo je biti i rasističkih povika zbog kojih je bio spreman napustiti teren.

Ipak, sada je otkrio stadion na kojem voli da igra. "Priznajem da je najbolji stadion van Bernabeua stadion Liverpoola, gdje sam već igrao nekoliko puta i zaista sam oduševljen", kazao je Vinicius.

Oglasi

Posljednjih sezona putevi Liverpoola i Real Madrida u nekoliko su se navrata križali u Ligi prvaka, uključujući i finale u Parizu, a svi su završili na strani Reala, s Viniciusom u glavnoj ulozi.

Real i Liverpool evropski su rivali posljednjih godina i često su vodili bitke za vrhunske igrače. I jedni i drugi su imali na listi želja Mbappea, Bellinghama i Tchouamenija, a sva trojica na kraju su odabrala Madriđane.

No, bez obzira na rivalstvo koje možda vlada među ovim timovima, Vinicius se rado vraća na Anfield.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Brazilski reprezentativac je u karijeri do sada pet puta postizao golove protiv Liverpoola, a na Anfieldu je dva puta tresao mrežu Redsa. Bilo je to u sezoni 2022/23 u 5:2 pobjedi Reala u osmini finala, te je bio strijelac i sezonu ranije u 1:0 pobjedi Kraljeva u finalu na Stade de Franceu.

Nije ni čudo što obožava da igra protiv Liverpoola, ali u subotu će nedaleko od tog grada imati priliku da svijetu pokaže sve svoje kvalitete u borbi za još jedan trofej.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi