La Liga izabrala najboljeg trenera - Carlo Ancelotti to nije!

Bellingham igrač sezone

La Liga izabrala najboljeg trenera - Carlo Ancelotti to nije!

Edmir Škorić

U utorak se dodjeljuju nagrade za najbolje u minuloj sezoni španske La Lige, a interesantna je bila odluka da se ne dodijeli Carlu Ancelottiju nagrada za najboljeg trenera.

Iako je Real Madrid bio najbolji tim La Lige i istu bez problema osvojio osiguravši 36. titulu nekoliko kola prije kraja, to nije bilo dovoljno Ancelottiju da u svoju bogatu riznicu trofeja doda još jedan individualni.

Umjesto njega, nagradu za najboljeg trenera sezone dobio je trener Girone Michel Angel Sanchez. Pod Michelovim vodstvom Girona je imala najbolju sezonu u svojoj historiji, završivši na 3. mjestu elite, što je omogućilo plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Ranije je objavljeno da bi Michel mogao zamijeniti trenera Manchester Cityja Josepa Guardiolu 2025. godine, a nije tajna da se našao na meti mnogih evropskih velikana koji su oduševljeni načinom na koji je upravljao Kataloncima.

"Zadovoljstvo mi je primiti ovu nagradu i želim je primiti u ime svog osoblja. Učinili su me boljim i želim je posvetiti njima, klubu, Quiqueu Cárcelu... to je vjerovati u projekt. I oni vjeruju u ideju igre, osim u rezultate. Došli smo na ovo prekrasno mjesto ove godine i došli smo ostati".

Najboljim igračem izabran je mladi veznjak Real Madrida Jude Bellingham, koji je po preuzimanju nagrade izjavio: "Posvećujem je svim svojim suigračima, treneru i osoblju za svu vjeru koju su imali u mene".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Englez je slavio u glasovima ispred Griezmanna, Isca, Dovbyka i Vinicius Juniora. Za najboljeg U23 igrača izabran je Barcin Lamine Yamal. Savinho, Johnny Cardoso, Cubarsí, Javi Guerra također su bili nominoavni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Ne razumijem kako se može kazati "Karlo Anćeloti to nije"... Pa valjda je trebalo reći To nije Karlo Anćeloti. Zamislite košarkaša bez ruke ili jednonogog fudbalera da se profesionalno bave tim sportovima? E tako i još gore izgledaju novinari koji se bave novinarstvom a gramatika čista nula!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi