Vinicius Junior oborio rekord Lionela Messija

Postigao gol u El Clasicu

Vinicius Junior oborio rekord Lionela Messija

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su na svom terenu pobijedili Barcelonu sa 2:0 u meču 26. kola La Lige.

Kraljevski klub je u drugom poluvremenu riješio pitanje pobjednika golovima Viniciusa Juniora i Mariana Diaza, te se tako vratio na prvo mjesto prvenstva u Španiji.

Vjerovatno odlučujući trenutak meča desio se u 71. minuti kada je Vinicius Junior uz pomoć Gerarda Piquea zatresao mrežu Barcelone za 1:0.

Brazilac je ovim srušio rekord Lionela Messija, te je postao najmlađi igrač u 21. stoljeću koji je uspio zabiti gol u El Clasicu. Ovaj 19-godišnji fudbaler nije baš pružio dobru partiju sinoć, ali sve je to zaboravljeno nakon što je postigao gol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je čuvao ovaj rekord od marta 2007. godine kada je u El Clasicu zabio hat-trick, ali sada je Vinicius preuzeo ovaj rekord jer je 26 dana mlađi nego što je Messi bio prije 13 godina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi