Pročulo se da je Mbappe novi igrač Reala, Vinicius je uzeo mobitel i odmah reagovao!

Kakav je stav Brazilca?

Pročulo se da je Mbappe novi igrač Reala, Vinicius je uzeo mobitel i odmah reagovao!

Admin Čaušević

Vinicius Junior i Kylian Mbappe su među najboljim svjetskim igračima, pokrivaju iste dijelove terena i na neki način su konkurencija jedan drugom. Od naredne sezone bi mogli biti saigrači u Real Madridu.

Ugledni Le Parisien je u subotu lansirao bombu prema kojoj je Mbappe postao novi fudbaler Reala. Francuz će se Kraljevima priključiti na ljeto kao slobodan igrač.

I dok se inostrani mediji uglavnom bave detaljima ugovora i plate koju će imati francuski napadač, nije izostala reakcija ni svlačionice. Posebnu pažnju je privukao Vinicius Junior.

Mnogi fudbaleri u slobodno vrijeme ne ispuštaju mobitel iz ruku, a kad se pročulo da Mbappe stiže u Real, Vinicius je bio među prvim Realovcima koji su dali kakvu-takvu reakciju.

Naime, na jednu objavu na Instagramu da će Mbappe postati fudbalera Reala Vinicus je reagovao "sviđanjem" što je na neki način odobravanje transfera.

Neki su čak otišli korak dalje i smatraju da je popularni Vini zapravo potvrdio informaciju da će svjetski prvak s Trikolorima od ljeta biti stanovnik Madrida.

Oglasi

Svakako će biti zanimljivo kako bi se Mbappe i Vinicus slagali na terenu pošto djeluju u približno istoj zoni tereni i na neki način su direktna konkurencija jedan drugom.

Ne tako davno se spominjalo da je Florentino Perez čak spreman i prodati sjajnog Brazilca samo kako bi oslobodio prostor za Mbappea. Ipak, teško je povjerovati u takav scenarij.

U slučaju da Mbappe potpiše za Kraljeve svakako će na slatkim mukama najviše biti Carlo Ancelotti pošto će morati skovati plan prema kojem će Mbappe i Vinicius igrati zajedno.

Inače, Mbappeova plata u Realu će prema nekim izvorima biti upola manja u odnosu na PSG. Dakle, među Kraljevima bi trebao zarađivati između 30 i 35 miliona po sezoni.

Do sada niti jedna strana nije potvrdila transfer, ali Mbappe je ranije poručio kako se neće ponoviti scenarij od prije dvije godine kada je produžio saradnju s PSG-om, već će svoju budućnost otkriti prije kraja sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi