Sirotinjo i Bogu si teška: Malom klubu ne daju da bude prvak u Ligi petice, opet su teško pokradeni!

I to pred ključni meč

Sirotinjo i Bogu si teška: Malom klubu ne daju da bude prvak u Ligi petice, opet su teško pokradeni!

Admin Čaušević

U fudbalu vlada zakon jačeg, baš kao i u prirodi. Mali klubovi su vrlo često žrtva sudijskih krađa kada su na putu da poremete planove daleko moćnijim i većim od sebe. To je u subotu navečer na svojoj koži osjetila i apsolutna senzacija Liga petice.

Španska La Liga je u iz italijansku Seriju A prvenstvo u kojem se najviše pridodaje pažnje sudijskim greškama. Pojedini klubovi su vidno zaštićeni i za one manje sve predstavlja neku vrstu borbe sa vjetrenjačama.

Generalni dojam je da je u Španiji Real Madrid pravo sudijskoj mezimče i vrlo često se zna desiti da neki drugi klubovi ispaštaju kako bi se zaštitili moćni Kraljevi iz Madrida.

Ove sezone Los Blancosi imaju potpuno neočekivanog rivala u borbi za titulu prvaka. U pitanju je nesalomljiva Girona koja igra najbolju sezonu u klupskoj historiji.

U subotu navečer Girona je bila domaćin Real Sociedadu. U remiju 0:0 postigli su gol, ali je zbog intervencije iz VAR sobe isti poništen. 

Razlog za poništavanje gola je bila ofsajd pozicija Savia Morreire,  ali u međuvremenu su igrači Real Sociedada imala tri dodira s loptom, izdešavalo se dosta toga i jednostavno VAR nije mogao intervenisati.

Oglasi

Yangel Herrera je zabio gol u 24. minuti, a isti su sudije poništile nakon dojave iz VAR sobe i sa 40-ak sekundi zakašnjenja što je samo po sebi izazvalo kontroveru.

"Ne može se nešto suditi nakon 40 sekundi zakašnjenja jer ako se premota snimak onda je bilo akcija koje se mogu sankcionisati ili ne", kazao je trener Girone poslije utakmice, Michel Sanchez.

Sanchez je na kraju isključen zbog protesta. Žute kartone su dobili još Daley Blind, baš kao i Yangel Herrera. Njih dvojica su dobili po peti žuti karton i morat će odraditi jedan meč suspenzije.

Oglasi

"Sigurno boli La Ligu što se diže velika buka oko sudija. Moramo puno više poštovati takmičenje u kojim igramo", dodao je Sanchez.

A znate li kome Girona gostuje narednog vikenda? Ni manje ni više nego Real Madridu. Odgovor koji automatski postavlja mnoga dodatna pitanja.

Nakon remija protiv Real Sociedada (0:0) Girona je sa utakmicom više ostala na bod zaostataka za Kraljevima koji večeras igraju protiv Atletica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eventualnom pobjedom u gradskom derbiju izabranici Carla Ancelottija bi sigurno sebi priuštili mirniji doček meča protiv već sada desetkovane Girone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar1989
Novinaru ako se tako mozes nazvat,pa pratis li ti ligu jesi li gledao zadnju utakmicu reala gdje se daju zuti kartoni poslje utakmice gdje se nesude penali,
1 4
Mi_Ro
E moj novinarčiću,prvo kad pises naslov dobro razmisli sta pišeš jer da si imalo informisan znao bih u čijem je vlasništvu Girona ii ne bih ovakve gluposti u naslovu pisao. Druga stvar nemoj ba da te pjene obasipaju dobit ćeš srčani nedo Bog zbog Reala pa sta ćeš onda.......
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti