Detalji su tu! Real Madrid napravio veliki presedan kako bi potpisao Kyliana Mbappea!
FOTO: EPA

Sve kako bi ugovor bio sklopljen

Detalji su tu! Real Madrid napravio veliki presedan kako bi potpisao Kyliana Mbappea!

Esmer Oštraković

Francuski Le Parisien sinoć je ekskluzivno prenio vijest da je Kylian Mbappe dogovorio sve sa Real Madridom i da će od naredne sezone nositi dres kluba iz Španije.

Mbappe ima još nekoliko mjeseci ugovora sa PSG-om, a to znači i da će odigrati još neke utakmice za ovaj tim. A nakon toga će po završetku sezone postati igrač Real Madrida.

Dugo se već govori o ovom transferu, a nakon što je sve nekako iznenada utihnulo, novinari Le Parisiena su sinoć potvrdili da Mbappe ide u Real Madrid.

U dresu PSG-a Mbappe je odigrao 288 utakmica, a ima zaista nevjerovatan učinak. Uspio je postići čak 241 gol, a ima i 105 upisanih asistencija.

Pet puta je bio prvak Francuske, ali nikada nije uspio da osvoji Ligu prvaka. Upravo Liga prvaka je jedan od glavnih motiva njegovo odlaska u Real Madrid.

Oglasi

Tako će pokušati sa gigantom iz Španije da osvoji ovo takmičenje i nema sumnje da će Real Madrid sa Mbappeom u vrhu napada biti kandidat broj jedan za osvajanje ovog takmičenja.

Otkriveno šta je Mbappe dobio od Real Madrida

Već danas na vidjelo su počele izlaziti informacije oko dogovora Real Madrida i Mbappea. Tako je poznato na šta je sve pristao Mbappe.

Naime, njemu će biti drastično smanjena plata u Real Madridu, ali ni to mu neće smetati da bude najplaćeniji igrač u ovom klubu.

Trenutno tu ulogu imaju Vinicius Junior i Jude Bellingham sa platama od oko 12 miliona eura, uz naravno dogovorene povišice za naredne sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je Mbappeu ponudio 100 miliona eura bonusa za potpis, a upravo taj novac je uvjerio Francuza da potpiše uz smanjenje trenutne plate.

Zanimljivo je i to da je Real Madrid pristao na zanimljivu stvar samo kako bi potpisao Mbappea. Naime, uprava ovog kluba inače uzima 50 posto prava od igrača na korištenje lika i djela. Ovog puta raspodjela će biti 60:40 u korist Mbappea. Presedan zar ne?

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gasi fudbal motaj kablove ...samo Real brrrrrr
0 0
Završeno sve odavno , samo ta obična procedura , gdje će nego u Real gdje će drugo ....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti