Koliko modernim fudbalerima nedostaje elementarnog znanja najbolji je primjer Vinicus

Brazilac nije znao šta se dešava

Koliko modernim fudbalerima nedostaje elementarnog znanja najbolji je primjer Vinicus

Admin Čaušević

Vinicius Junior je postao meta ismijavanja na društvenim mrežama jer su ga kamere snimile u neugodnoj situaciji kojom je na neki način potvrđena predrasuda da mnogim modernim fudbalerima nedostaje elementarnog znanja. 

Nakon što je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo Real Madrid je u srijedu igrao odgođenu utakmicu La Lige protiv Elchea. Lagano svladavši protivnika sa 4:1 Ancelottijevi izabranici su se približili vodećoj Barceloni na osam bodova.

Protiv Elchea pogađali su Benzema dva puta, Modrić i Asensio. Posljednji je igrao od prve minute iskoristivši suspenziju Viniciusa.

Brazilac je ipak bio prisutan na tribinama Bernabeua, u prostoru rezerviranom za VIP osobe, zajedno s mnogim drugim istaknutim osobama španske scene.

Nekoliko redova ispod Viniciuisa koji je bio u društvu golmana Courtoisa bile su i tri djevojke koje sjede tačno ispred njega.

Oglasi

U jednom trenutku kamere koje su snimale utakmicu u krupno kadru su prikazali svečanu ložu, a tri djevojke zatim su pozdravile publiku.

Nekoliko redova iza njih bio je začuđeni Vinicius, izgubljenog pogleda koji sluti da se radi o nekom poznatom, ali mu nije bilo ni na kraj pameti o kome se radi.

Jedna od tri mlade osobe o kojoj je riječ jedna je od najpoznatijih žena u Španiji, prisutna praktički posvuda po novinama, webu i društvenim mrežama.

U pitanju je Victoria Federica, unuka kralja Felipea VI., koja je bila u društvu svojih prijateljica.

S obzirom da već dugi niz godina igra u Španiji Vinicius bi trebao do sada saznati ko su članovi kraljevske porodice, međutim Brazilca izgleda to i ne zanima previše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kad je shvatio da je jedini na stadionu da ne zna o kome je riječ, ubrzo je upitao osobu pored sebe i dobio je odgovor.

Inače, 22-godišnja Victoria Federica de Marichalar y Borbón, peta u nizu nasljeđivanja španskog prijestolja, oduvijek je izazivala da o njoj kruže glasine, sa stavovima koji često nisu svojstveni za članove kraljevske porodice, do te mjere da je definišu kao "pobunjeničku princezu".

Oglasi