I Vinicius dogovorio potpis, sve će biti gotovo u narednih 10 dana

Brazilac eksplodirao

I Vinicius dogovorio potpis, sve će biti gotovo u narednih 10 dana

Admin Čaušević

Ako je neko napredovao u prošloj sezoni onda je to definitivno Vinicius Juniors.

Zahvaljujući fantastičnoj sezoni Vinicius je postao jedan od najatraktivnijih fudbalera današnjice iako tek treba da napuni 22 godine.

Madridska Marca piše da se očekuje da u narednih deset dana Vinicius stavi potpis nakon što je dogovorio sve oko unosnog ugovora.

Navijači Reala mogu odhanuti pošto Brazilac neće nigdje, već će ostati u Realu i produžit će saradnju do 2026. ili 2027. godine.

Aktuelni ugovor mu traje do 2024. godine, a plata će mu biti utrostručena e će iz najniže kategorije plata u Realu skočiti u elitnu.

Do sada je godišnje zarađivao 3.2 miliona eura, a prema novom ugovoru plata će mu biti 10 miliona eura koja može još više narasti u zavisnosti od rezultata.

Bit će i promijenjena otkupna klauzula koja će sa 350 miliona skočiti na milijardu što najbolje pokazuje koliko važnosti pridodaju Viniciusu u Realu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odlični ofanzivac i do sada nije imao ponuda od drugih klubova, međutim u Realu ništa ne žele prepustiti slučaju te su odlučili da na vrijeme osiguraju produženje ugovora.

Vinicus je prošle sezone bio treći igrač Reala sa najvećom minutažom (iza Militaa i Courtoisa). Sezonu je završio sa 22 gola uključujući i pobjednički u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi