Vinicius u martu nije debitovao za Brazil zbog povrede, a sinoć mu to nije uspjelo zbog Neymara
Neymar je izgledao previše dobro na terenu i Tite ga nije želio zamijeniti

Mladi igrač Reala će ipak uskoro dobiti svoju priliku

Vinicius u martu nije debitovao za Brazil zbog povrede, a sinoć mu to nije uspjelo zbog Neymara

S. Pašalić

Reprezentacija Brazila je sinoć odigrala prijateljski meč protiv Kolumbije koji je završio rezultatom 2:2.

Bio je ovo meč u kojem je nakon dugo vremena zaigrao i Neymar koji je bio strijelac i drugog gola, a igrao je svih 90. minuta iako to nije bilo tako predviđeno.

Igrač Real Madrida, Vinicius Junior je u martu trebao debitovati za reprezentaciju Brazila, ali ga je u tome spriječila povreda.

U utakmici protiv Kolumbije je zato napokon trebao upisati i svoj prvi nastup, ali ga je sada u tome spriječio Neymar.

Selektor Brazila, Tite, je planirao dati priliku mladom igraču Reala koji je trebao ući umjesto Neymara, ali je tokom meča promijenio svoju odluku.

"Vinicius je bio spreman da uđe u igru. Ideja je bila da on uđe, ali okolnosti su se promijenile.", rekao je Tite nakon meča.

"Plan nije bio da Neymar igra 90 minuta. Došao je s više od tri mjeseca bez igranja. Planirao sam ga zamijeniti tri puta tokom drugog poluvremena, ali on se tehnički i fizički poboljšavao kako su prolazile minute."

"Razgovarao sam s doktorom Rodrigom Lasmarom i našim psihologom tokom utakmice i odlučili smo ga ostaviti na terenu."

"Mislim da nije očekivao da ću ga ostaviti u igri 90 minuta. Vidio sam ga kako gleda na klupu nekoliko puta, ali njegov je govor tijela bio savršen, nije bio umoran i nije bilo smisla da ga izvlačim iz igre.", dodao je selektor Brazila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi