Marinović: Znam kroz šta su igrači prošli prošle sedmice, čestitam im na velikoj borbi

Borac slavio protiv Zrinjskog

Marinović: Znam kroz šta su igrači prošli prošle sedmice, čestitam im na velikoj borbi

E. Čaušević

Borac je danas pobijedio u derbiju 8. kola Premijer lige BiH ekipu Zrinjskog sa 1:0.

Banjalučki klub je uspio u Novom Gradu da dođe do velika tri boda protiv aktuelnog bh. prvaka, a odlučujući trenutak utakmice desio se u 17. minuti.

Tada je korner s lijeve strane izveo Goran Zakarić, a nevjerovatnu grešku pravi golman Čondrić koji je pokušao boksati loptu, ali ju je loše zahvatio i poslao u svoju mrežu za 1:0 što je bio i konačan rezultat meča.

Treba istaći da je veliki pljusak koji je padao na početku meča itekao otežao igru za obje ekipe jer su se stvorile velike lokve na terenu.

Borac je uspio da se bolje snađe u svomu tome i na kraju slavi sa 1:0, a trener ovog tima Vinko Marinović nije mogao ni zamisliti bolji debi na klupi banjalučkog kluba.

Marinović je nakon utakmice otkrio prve utiske nakon pobjede u debiju protiv aktuelnog bh. prvaka Zrinjskog.

"Mislim da su danas uslovi nakon tih 10-15 minuta bili zaista teški, čestitao bih igračima oba tima jer zaista nije bilo lako igrati po ovakvom terenu na kojem je bilo dosta vode", rekao je Marinović za Arena Sport i dodao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želim da čestitam svojim igračima koji su danas dali maksimum, borili su se za svaku loptu i to je ono što treba da krasi ovu ekipu. Znam kroz šta su prošli prošlu sedmicu, ali su tom borbom i zalaganjem došli do tri boda".

"Idemo kolo po kolo. Imamo dosta derbi utakmica, neće bilo lako, ali mislim da će ekipa dobiti samopouzdanje i pokušat ćemo postići dobar rezultat u narednom meču. Vremena nema da se neke velike promjene urade i dobar rezultat u Širokom bi nam itekako dobro došao".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Marinović mi je drag kao trener i sigurno zaslužuje puno bolji klub,ali mislim da nije niti svjestan koliko mu je ekipa limitirana,a što će se jasno vidjeti u nastavku prvenstva.
4 0
SarajFK
Gospodin Marinovic je najbolji BH trener. Bez konkurencije!
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi