Veliki pljusak i nestvaran autogol Čondrića obilježili derbi: Borac u Novom Gradu pobijedio Zrinjski

Meč 8. kola Premijer lige

Veliki pljusak i nestvaran autogol Čondrića obilježili derbi: Borac u Novom Gradu pobijedio Zrinjski

Endin Čaušević

Fudbaleri Borca danas su u Novom Gradu pobijedili Zrinjski s minimalnih 1:0 u derbiju osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U Novom Gradu mnogi su danas očekivali još jedan veliki derbi pun uzbuđenja, ali nažalost jaka kiša je sve to pokvarila.

Na samom startu utakmice počeo je jak pljusak nakon kojeg su se u svega nekoliko minuta stvorile lokve po terenu, ali glavni sudija Mirza Kazlagić nije smatrao da se meč treba prekinuti.

U svemu tome bolje su se snašli igrači Borca koji su iz prve prilike na utakmici uspjeli da dođu do prednosti.

Borac je do vodstva stigao u 17. minuti kada je Goran Zakarić s lijeve strane izveo korner i ubacio je loptu u peterac gdje je očajno reagovao golman Čondrić koji je poslao loptu u svoju mrežu.

Čondrić je htio da izboksuje loptu izvan kaznenog prostora, ali ju je loša zahvatio i ona se na oduševljenje publike na tribinama odbila u mrežu gostiju za vodstvo Borca od 1:0.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Nakon toga bilo je teško igrati igračima oba tima zbog lokvi koje su se stvorile na terenu i itekako su otežavale kretanje lopte.

U 32. minuti zanimljiva situacija ispred gola domaćih. Janković je natrčao na jednu odbijenu loptu, šutirao je, ali lopta je ostala u velikoj lokvi ispred gola Borca. Desetak minuta kasnije pokušao je i Sučić s velike udaljenosti, ali je Ćetković bio siguran.

U drugom poluvremenu gledali smo dosta bolji meč. Borac je na startu drugog dijela imao nekoliko odličnih šansi i čudo je kako domaći tim nije uspio postići pogodak.

Veliku šansu Borac je imao u 48. minuti kada je Zakarić izašao sam ispred golmana Zrinjskog, ali je iz odlične prilike šutirao pored gola gostujućeg tima.

Oglasi

Dvije minute kasnije nova šansa za Borac. Ovaj put u prilici je bio Lukić koji iz teške pozicije odlično šutira, ali je Čondrić uspio nekako da to odbrani i loptu pošalje u korner.

Zrinjski je prvi put ozbiljnije u drugom poluvremenu zaprijetio u 62. minuti kada je Bekić pokušao s nekih 25 metara, ali golman Borca je bez problema uspio da zaustavi njegov udarac.

Ipak, posao Zrinjskom otežao je dodatno i Josip Ćorluka koji je u 73. minuti utakmice žestoko faulirao Pišćevića, a sudija Kazlagić mu je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton. Za Ćorluku ovo je već drugi crveni karton u samo tri meča Premijer lige.

Do kraja meča Borac je uspio da sačuva prednost i iskoristi igrača više. Banjalučani su kontrolisali ritam igre i nisu dopustili Zrinjskom da ozbiljnije zaprijeti, te je na kraju ostalo 1:0.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Borac - Zrinjski 1:0 (Čondrić ag 17')

Borac: Ćetković, Gajić, Vojnović, Lukić, Andrić, Spremo, Popara, Jurilj, Tatar, Piščević, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Čondrić, Barišić, Ćorluka, Sabljić, Savić, Marandici, Jakovljević, Sučić, Janković, Senić, Bilbija.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi072
General Izet Nanic
19 3
histereza
Gdje su bošnje što su podržavale ovaj *****ski gay lobi ?
1 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti