Vinko Marinović: Ne komentarišem sporne situacije

Trener Sarajeva

Vinko Marinović: Ne komentarišem sporne situacije

E. Škorić

Trener Sarajeva Vinko Marinović govorio je na press konferenciji nakon što je njegov tim osvojio vrijedan bod na Grbavici (0:0).

Sarajevo je zadržalo devet bodova prednosti u odnosu na Željezničar, mada trener bordo tima ističe da su oni imali želju da osvoje cijeli plijen.

"Željeli smo osvojiti tri boda, ali Željezničar je malo bolje otvorio utakmicu i osvajao je tzv. druge lopte. U nastavku smo to korigovali i kroz posjed smo željeli krenuti ofanzivnije. Nismo uspjeli postići gol, ali želja nam je bila da dođemo do pobjede. Kada pogledamo šta se dešavalo na terenu, rezultat je realan i čestitam svojim igračima", kazao je Marinović koji je, upitan da prokomentariše poništeni pogodak Željezničara, kazao:

"Sporne situacije, nikad ne komentarišem i teško je vidjeti iz ugla u kojem se nalazim."

Zbog čega je tek u finišu napravio izmjene? Čuvao je bod?

"Imali smo posjed i falio nam je završni pas. Igrači su svježi jer je prvo kolo i bili smo zadovoljni onim što su nogometaši na terenu prikazali".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica je bila ispod očekivanja...

"U prvom kolu uvijek je teško doći do kvalitetne igre. Ekipe su tek izašle iz priprema i treba vremena da se sve složi. Da je neko postigao gol, utakmica bi sigurno bila kvalitetnija i to je jedan od razloga slabijeg meča", izjavio je Marinović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Koliko vas je sudija puta pogurao ove sezone od (Krupe,Mladosti,Večeras i još par situacija)ni ja ne bih komentirao sudjenje!!! Samo ću reći u dosada 20 odigranih kola recite 1 spornu situaciju u korist Želje ? Nema je ali zato samo bacate sumnju na nas i prozivate Amara štiteći svoje ljude.koji vas.guraju u savezu. Brzo će i tome se stati u kraj!
8 27
Sarbit2019
Sporna situacija je prekrsaj na Fanimu sa ledza u kontri čist crveni karton po svim sudiskim pravilima.Svakako cestitam 8 titulu trecu uzastopnu.
15 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti