Vinko Marinović ostaje na klupi FK Sarajevo

Odluka Upravnog odbora

Vinko Marinović ostaje na klupi FK Sarajevo

H. Zilić

Upravni odbor FK Sarajevo danas je održao sjednicu.


Razmatralo se o trenutnom stanju u klubu, a prema ranijim pisanjima našeg portala, donešena je odluka da Emir Hadžić neće obnašati više funkciju koordinatora za sport, odnosno sportskog direktora kluba s Koševa.

Pored navedenog, razmatrana je i sudbina Vinka Marinovića, a Upravni odbor kluba odlučio je da Marinović ostane šef stručnog štaba FK Sarajevo, iako ekipa igra daleko od nivoa na kakvom su bili u jesenjem dijelu sezone.

Marinović je ekipu Sarajeva preuzeo u decembru 2019. godine i prošle sezone uspio je osvojiti titulu prvaka naše zemlje. Na klupi Sarajeva bio je 35 mečeva, te je uspio da upiše 23 pobjede, sedam remija i pet poraza u svim takmičenjima.

Iskusni stručnjak na klupi Sarajeva stigao je nakon što je vodio mladu reprezentaciju BiH, a prije toga trenirao je još Zrinjski, Borac i Kozaru iz Gradiške.

Sarajevo očekuje paklen raspored. U srijedu je revanš polufinala Kupa protiv Tuzla Citya, a nakon toga idu prvenstvene utakmice protiv Zrinjskog u gostima, a onda i gradski derbi protiv ekipe Željezničara.

Malo je poznato o igračkoj karijeri Vinka Marinovića. On je svoje prve fudbalske korake napravio u ekipi Kozare iz Bosanske Gradiške nakon čega prelazi u banjalučki Borac, a u BiH je karijeru završio u ekipi Laktaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Van granica naše zemlje igrao je za beogradsku Crvenu zvezdu i belgijski Beerschot AC. Upisao je jedan nastup za A reprezentaciju SR Jugoslavije u prijateljskom meču protiv Izraela (2:0). 

Sa Crvenom zvezdom kao igrač osvojio je jednu titulu prvaka Srbije i tri naslova Kupa te zemlje.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Ponadali se seljovci heheh
11 4
Mahatma.Barbie
Ispravna odluka. Bruku povrijeđenih igrača, još dvojica ponajboljih prodata i evo šta se desi. Mada vjerujem da je i njemu noga ako izgube od svinjskog.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi