Marinović nakon Zrinjskog: Sa Mešanovićem nismo htjeli rizikovati, Handžić je igrao povrijeđen

Trener FK Sarajevo

Marinović nakon Zrinjskog: Sa Mešanovićem nismo htjeli rizikovati, Handžić je igrao povrijeđen

Midhat Šljivak

Sarajevo je u derbiju 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine remiziralo protiv Zrinjskog u Mostaru.

Matthias Fanimo je zabio u finišu meča za 1:1, a nakon meča je Vinko Marinović bio zadovoljan angažmanom svojih igrača.

"Čestitam igračima koji su se ponovo vratili nakon zaostatka. Prvo poluvrijeme nismo bili na nivou na kojem smo trebali, ali imali smo u srijedu tešku utakmicu koja nas je iscrpila i večeras je bilo veoma teško. Uspjeli smo se vratiti nakon 1:0 i zbog toga im moram čestitati", rekao je Marinović i nastavio je:

"Svaki bod i svaka pobjeda je bitna. Dosta ekipa je u vrhu, a mi polako idemo iz jedne u drugu utakmicu, iz derbija u derbi. Naredni je već naredne sedmice, imamo sedam dana da vratimo neke igrače i da pokušamo što spremniji u tu utakmicu".

Jasmin Mešanović je pošteđen u ovoj utakmici jer je osjećao bolove u listu.

"Mešanović je nakon Tuzla Cityja osjećao bol u mišiću. Nije povrijeđen, ali nismo željeli rizikovati. Radi se o listu, to je mišić koji je maksimalno opterećen i sačuvali smo ga u ovoj utakmici kako bismo ga imali spremnog za narednu utakmicu".

Oglasi

Matthias Fanimo je nastavio sa odličnom formom u dresu Sarajeva.

"Fanimo je imao dva treninga u devet dana. Ušao je, postigao gol i pokazao je da je u dobroj formi i da smo mi bili oslabljeni bez njega".

Veliki problem za Sarajevo u ovoj polusezoni su žuti kartoni.

"Imamo već duže vremena problema sa kartonima. Hodžić i Adukor su dobili treći karton, vraća nam se Miličević. Imamo sedam dana da se pripremimo za utakmicu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Haris Handžić je povrijeđen igrao u ovoj utakmici.

"Nismo htjeli ući u utakmicu u ovakvom sastavu, očekivali smo da Mešanović igra. Haris Handžić je igrao povrijeđen pod inekcijama, nije bio planiran za put, ali uspio je izdržati 45 minuta", rekao je Marinović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alpasinacxx
Bravo FK Sarajevo. Da Bog da SiPA ušla u Savez i razbila ovu sudijsku banditsku organizaciju
19 1
user1571956549
Crklo sarajevo dabogda... Borac zasjeda na vrh tabele...
2 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti